27 metų amžiaus princesė Eugenie yra karalienės Elžbietos II sūnaus - Jorko kunigaikščio Andrew - ir buvusios jo sutuoktinės Sarah'os duktė. Jorko kunigaikštis princas Andrew su Sarah'a susituokė 1986 metais, tačiau po 10 metų išsiskyrė. Pora susilaukė dviejų dukterų - Beatrice'ės ir Eugenie.

Jorko princesė Eugenie yra aštunta eilėje į sostą. Remiantis Bekingemo rūmų pranešimu, Jorko princesės vestuvės įvyks 2018 metų rudenį.

„Jorko kunigaikštis ir kunigaikštienė džiaugiasi galėdami paskelbti apie princesės Eugenie ir pono J. Brooksbanko sužadėtuves“, - skelbė Bekingemo rūmai.

„Jos karališkoji didenybė ir ponas J. Brooksbankas anksčiau šį mėnesį susižadėjo Nikaragvoje. Vestuvės vyks 2018 metų rudenį Vindzoro pilies Šv. Jurgio koplyčioje“, - skelbiama Bekingemo rūmų pranešime.

Šiais metais Šv. Jurgio koplyčioje taip pat tuoksis Eugenie pirmos eilės pusbrolis princas Harry'is su sužadėtine JAV aktore Meghan Markle. Jų vestuvės įvyks gegužės 19-ąją.

Eugenie su sužadėtiniu susitikinėti pradėjo prieš septynerius metus, jie susipažino slidinėdami Šveicarijos Verbjė kurorte. Princesės sužadėtinis J. Brooksbankas yra prabangaus Londono centre įsikūrusio naktinio klubo „Mahiki“ vadybininkas.

Princesė Eugenie studijavo Niukaslo universitete ir įgijo anglų literatūros, meno istorijos ir politikos laipsnį, ji dirba Londono „Hauser and Wirth“ meno galerijoje.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)