Tačiau 56 m. ispanė pareiškė, kad DNR tyrimo rezultatai nepatikimi.

Pilar pasakojo, kad jos motina atvyko į Kataloniją kartu su šeima, kurioje dirbo tarnaite. Į namą Katakese (Ispanija) ją pakvietė S. Dali. Pilar teigimu, tarp jos motinos ir dailininko buvo meilės ryšys, rašo naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Ji taip pat pareiškė, kad vienas iš neginčijamų giminystės įrodymų – jos ir S. Dali panašumas. Senas S. Dali draugas – Robertas Desharnas teigė, kad ji – „kaip iš akies trauktas dailininkas, tik be ūsų“.

Visgi dailininko bibliografus stebina ispanės pareiškimas. Jie tvirtina, kad dailininkas taip stipriai bijojo moters anatomijos, kad neturėjo intymių santykių net su žmona, su kuria nugyveno iki jos mirties 1982 m.

S.Dali niekada neturėjo silpnybės moterims. Jo rusė žmona Galina Djakonova (Gala) visą gyvenimą buvo jo mūza. Jos netekęs jis patyrė stiprų emocinį sukrėtimą, panašiai kaip kadaise, mirus motinai.

Kai dailininkui sukako 80 m., jis prarado norą gyventi ir kurti. Kalbama, kad jis pats sukėlė namuose gaisrą, norėdamas nusižudyti. Paskutiniuosius gyvenimo metus garsusis dailininkas nugyveno ligoninėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją