Chirurgas Philippe‘as Menasche atmeta teiginius, esą, „Formulės 1“ legendai buvo taikomas eksperimentinis gydymas. Procedūra jam buvo atlikta rugsėjį.

„Dirbu su kamieninėmis ląstelėmis, tačiau nesu stebukladarys“, – italų dienraščiui „La Repubblica“ pareiškė gydytojas.

Septynis kartus pasaulio čempionu tapusiam M. Schumacheriui buvo atlikta procedūra, kurios metu į jo organizmą perkelta uždegimą slopinančių kamieninių ląstelių. Skelbiama, kad jį klinikoje aplankė ir buvęs „Ferrari“ vadovas Jeanas Todtas. Vokietijos lenktynininkas 2013 metais slidinėdamas Prancūzijos Alpėse patyrė labai sunkią smegenų traumą.

„Nei aš, nei mano komanda neeksperimentuojame. Toks veiksmažodis iš viso neturėtų būti siejamas su rimta medicina“, – Italijos žiniasklaidai sakė medikas. Po praeitą savaitę lenktynininkui atliktos procedūros medicinos seselė „Le Parisien“ sakė: „Taip, aš jį prižiūriu... Ir galiu patikinti, kad jis sąmoningas“.

Prancūzijos dienraščio teigimu, ir prieš tai M. Schumacheris mažiausiai du kartus buvo gydomas Georgeso Pompidou ligoninėje Paryžiuje. Visus kartus jis buvo paguldytas išgalvota pavarde, juo rūpinosi nedidelė medikų komanda.

Skelbiama, kad paciento ir jo artimiausių žmonių ramybę užtikrina dešimt apsaugos darbuotojų.

Ph.Menasche tada akcentavo, jog, gerbiant paciento konfidencialumą, visa informacija apie jam taikytą gydymą liks paslaptyje. Jis taip pat pridūrė, kad buvęs „Ferrari“ vadovas palatoje praleido apie 45 minutes. J. Todtas dalyvavo F2 lenktynininko Anthoine Huberto laidotuvėse, sportininkas tragiškai žuvo Belgijos „Grand Prix“ lenktynėse rugpjūčio 30 dieną. Teigiama, kad J. Todtas kartu su kitais „Formulės 1“ vadovais M. Schumacherį aplankė po mišių.

A.Huberto laidotuvėse dalyvavo ir M. Schumacherio sūnus, F2 lenktynininkas Mickas Schumacheris. Kai 2013 metų gruodžio 29 dieną M. Schumacherį ištiko nelaimė, sūnus buvo kartu su juo. Lenktynininkas taip smarkiai į akmenį trenkė galvą, jog per pusę perlūžo apsauginis šalmas.

Medikai iš visų jėgų stengėsi pašalinti visus smegenyse po traumos susiformavusius krešulius, tačiau visų išvalyti nepavyko. Kai kurie buvo tiesiog per giliai. Nuo 2014 metų M. Schumacherio sveikata jo namuose Lozanoje specialistai rūpinasi 24 valandas parą. Lenktynininką lanko tik artimiausi bičiuliai, tačiau nė vienas apie draugo būklę viešai nekalba.

Sausį sportininkas minėjo 50-ąjį gimtadienį, ta proga šeima išplatino oficialų pareiškimą.

Socialiniame tinkle „Instagram“ buvo rašoma: „Prašome jūsų supratingumo. Paisome Michaelo norų ir viską, kas susiję su jo sveikata, pasiliekame sau“. Šeima patvirtino, kad M. Schumacheris – „geriausiose rankose“.

M. Schumacherio sveikatos būklė nuo visuomenės slepiama jo žmonos Corinnos pageidavimu. Kaip teigia „Formulės 1“ automobilių sporto vadovas Rossas Brawnas, šeima turi teisę slėpti informaciją apie jo sveikatos būklę.

R. Brawnas – vienas iš kelių žmonių, lankančių sveikstantį sportininką.

„Palaikau ryšį su Corinna, labai palaikau visus jų sprendimus“, – apie nenorą atvirauti apie sportininko būklę teigia R. Brawnas.

„Michaelas visada buvo gana uždaras ir savo privatumą gerbiantis žmogus. Tai buvo vienas iš esminių ir jo karjeros bei asmeninio gyvenimo principų. Šeima visada palaikė jo pasirinkimus. Man labai gerai suprantamas Corinnos noras elgtis taip pat, net ir po to siaubingo įvykio. Tai sprendimas, kurį privalome gerbti. Esu tikras, kad tai supranta ir milijonai lenktynininko gerbėjų visame pasaulyje“, – kalbėjo R. Brawnas.

M. Schumacheris išlieka sėkmingiausias planetos lenktynininkas, jam priklauso 91 „Grand Prix“ pergalės rekordas. 1994 ir 1995 metais jis iškovojo pirmuosius savo titulus su „Benetton“, o nuo 2000 iki 2004 metų penkis iš eilės su „Ferrari“.

M. Schumacherio šeima iš paskutiniųjų gina jo privatumą. Pilį primenančius namus supa tankus miškas, o nuo smalsių žurnalistų saugo aukšta tvora.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)