Dainininko namuose tyrimą atlieka policijos pareigūnai, rašo „The Sun“.

„Pirmadienį 8.10 val. vietos laiku gavome iškvietimą dėl susirūpinimo žmogaus sveikata. Atvykę jau radome 49-erių vyro lavoną“, – pranešė pareigūnai.

Visus atsakymus į klausimus apie mirties aplinkybes ir priežastį, tikimasi, pateiks ekspertai.

„Buvome iškviesti į įvykio vietą 8.08 val. ryte, pranešta, jog savo namuose Brook Hille, Dunmowe, rastas vyras be sąmonės. Deja, jam jau padėti nebegalėjome“, – teigė medikų atstovas.

Praėjus kiek laiko po nelaimės, grupės kolega socialiniuose tinkluose pranešė ir K. Flinto mirties priežastį - vyras nusižudė.

Grupėje jis buvo pristatinėjamas kaip šokėjas, tačiau K. Flinto balsą galima girdėti didžiausiuose „Prodigy“ hituose, tokiuose kaip „Firestarter“ ir „Breathe“.

Iš pogrindžio scenos į muzikos pasaulio ikonų gretas

Grupės „The Prodigy“ ištakos – paskutinio praeito amžiaus dešimtmečio pradžioje išpopuliarėję didžėjų vedami masiniai vakarėliai – vienas iš to meto pogrindžio kultūros reiškinių. Kolektyvas netrukus buvo imtas vertinti kaip viena iš progresyviausių Jungtinės Karalystės grupių.

1996 metais „The Prodigy“ kūriniai „Firestarter“ ir „Breathe“ užkopė į aukščiausias pozicijas Jungtinės Karalystės singlų sąrašuose. Grupei pavyko išleisti net šešis pirmoje vietoje atsidūrusius albumus.
Keithas Flintas, gebėdavęs surengti energingus ir įelektrinančius pasirodymus bei susikurti išskirtinį įvaizdį, tapo tikra britų muzikos pasaulio ikona.

Atlikėjas gimė Redbridže, Rytų Londone. Vaikystėje šeima persikėlė į Breintrį, Esekse. Viename iš to miesto naktinių klubų jis ir susipažino su Liamu Howlettu – vienu iš „The Prodigy“ įkūrėjų.

Iš pat pradžių K. Flintas buvo grupės šokėjas, tačiau įrašant dainą „Firestarter“ kaip tik jam buvo patikėta vokalo partija.

Dėl įsimintino vaizdo klipo, kuriame vokalistas rodomas energingai šokantis metro tunelyje, jo vardas ir grupės pavadinimas tapo pažįstami daugeliui.

Paskutiniame praeito amžiaus dešimtmetyje „The Prodigy“ lyderis susitikinėjo su televizijos laidų vedėja Gail Porter. Vėliau jis vedė japonų didžėją Mayumi Kai.

Pastaraisiais metais K. Flintas tapo vienoje iš Esekso gyvenviečių esančio baro savininku, be to, tvarkė sau priklausančios motociklų lenktynių komandos „Traction Control“ reikalus.

Kurį laiką „The Prodigy“ buvo laikoma viena iš garsiausių Jungtinės Karalystės grupių, tačiau, kaip jos lyderis K. Flintas kartą prisipažino, rimtą pavojų kolektyvo ateičiai ilgainiui ėmė kelti jo paties dešimtmetį užsitęsęs svaiginimosi alkoholiu ir narkotikais maratonas, taip pat depresija.

„Buvau rimtai įnikęs į alkoholį ir narkotikus. Buvau persisunkęs tais kvaišalais kaip kempinė. Visiškai įsitraukiau“, – sakė jis pramogų pasaulio naujienų tinklui WENN.

K. Flintą apsėdę demonai gerokai apkartino jo santykius su kolega Liamu Howlettu. Vis dėlto grupės vadybininkas Johnas Fairsas padėjo sukovoti su priklausomybe nuo narkotikų. Tai nutiko prieš 2009 metais įvykusį grupės sugrįžimą.

Prieš 10 metų „The Prodigy“ vokalistas atskleidė, kad metė gerti ir vartoti narkotikus, ir pasiryžo pasukti blaivaus gyvenimo keliu.

Nauju K. Flinto narkotiku, kaip jis pats sakė, tapo buvimas scenoje.

„Man tai kaip narkotikas. Turi išeiti ir spinduliuoti energiją. Nieko nėra liūdniau kaip matyti formą praradusį ir nuo smūgių apsiginti nesugebantį sunkiasvorį boksininką“, – kalbėjo K. Flintas.

Vis dėlto pastaraisiais metais K. Flintas kartu su žmona gyveno ramioje kaimo aplinkoje ir iki 2017 metų vadovavo Esekse veikiančiai tradicinei aludei.

Grupė išplatino specialų pranešimą

Netrukus po žinios apie atlikėjo mirtį, grupės „Prodigy“ nariai išplatino specialų pranešimą, kuriame buvo teigiama:

„Su dideliu šoku ir liūdesiu patvirtiname, kad mūsų brolis ir geriausias draugas Keithas Flintas mirė. Jis buvo tikras novatorius ir legenda. Labai jo ilgėsimės. Dėkojame už pagarbą mūsų privatumui šiuo sunkiu metu.“

Grupės koncerto Kaune akimirkos:

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (333)