Karalystė šiaip jau stengiasi tildyti kalbas apie 86 metų monarcho, didžiausią arabų pasaulio ekonomiką valdančio nuo 2015-ųjų, sveikatą.

Salmanas į Karaliaus Faisalo ligoninę Džidoje buvo paguldytas šeštadienį, siekiant „atlikti tam tikrus medicininius tyrimus“, sakoma oficialiame pranešime pagal karališkųjų rūmų pareiškimą.

Uždara Saudo Arabija retai skelbia pranešimus apie monarcho sveikatą. 2017-aisiais karalystė atmetė pranešimus ir gandus, kad karalius rengiasi užleisti sostą savo sūnui, sosto įpėdiniui princui Mohammedui bin Salmanui – šalies valdytojui de facto.

2020-aisiais karaliui Salmanui buvo atlikta tulžies pūslės pašalinimo operacija. Praėjusį kartą jis ligoninėje gulėjo kovo mėnesį, kai, valstybinės žiniasklaidos teigimu, jam buvo atlikti „sėkmingi medicininiai tyrimai“ ir pakeista širdies stimuliatoriaus baterija.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją