Žvaigždė reikalauja 50 tūkst. eurų kompensacijos iš rašytojo Gregoire'o Delacourto ir leidybos namų „JC Lattes“ dėl bestseleriu tapusio romano „Pirmasis dalykas, į kurį žvelgiama“ (La premiere chose qu'on regarde).

Romano veikėja Janine Foucamprez labai primena S.Johansson, kuri šią savaitę turėtų dalyvauti trečiadienį prasidėjusiame Kanų kino festivalyje.

Pirmoje romano dalyje siužetas pasakojamas automechaniko, kuris „panašus į geresnį Ryano Goslingo variantą“ ir kuris mano, kad prie jo slenksčio pasirodė S.Johannson, lūpomis.

Aktorė teigia, kad rašytojas ir leidykla pasinaudojo jos įvaizdžiu ir žinomumu romano reklamos tikslais. Ji siekia, kad teismas uždraustų versti romaną į kitas kalbas ar jį ekranizuoti.

2013 metų kovą pasirodžius šiam romanui, buvo parduota 100 tūkst. knygos egzempliorių.

Romane vaizduojami meilės ryšiai, kurių „niekuomet nebuvo“, sakė prokuroras Vincentas Toledano.

„Jis kaip bulvarinis laikraštis - ten rašoma bet kas“, - sakė jis.

"Kūrybos laisvė“ nereiškia, kad autorius gali naudotis S.Johansson intelektinės nuosavybės teisėmis be jos sutikimo, pridūrė prokuroras.

Tačiau gynybai atstovaujanti Anne Veil sakė, kad nebuvo padaryta jokių privatumo pažeidimų, teigdama, kad romane esama „fantazijų“ ir „flirto“, bet nerašoma apie ryšius.

Jei G.Delacourtas būtų žinojęs, kad S.Johansson „pakels tokį triukšmą, jis būtų pasirinkęs kažką kitą“, – pridūrė ji.

Specialiosios jurisdikcijos teismas savo nutartį turėtų paskelbti liepos 2 dieną.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)