Sarah Jessica – ne tik gerai apmokama aktorė, bet ir prodiuserė, dizainerė, parfumerė, stiliaus ikona, buvusi Roberto Downey jaunesniojo mylimoji, trijų vaikų mama ir ištikima Matthew Brodericko sutuoktinė. Jos herojė Kerė tapo viso pasaulio visų amžiaus kategorijų moterų numylėtine, pavertė aktorę žvaigžde ir padovanojo jai keturias „Auksinio gaublio“ premijas ir dvi „Emmy“ statulėles.

Sužinokime, kaip S. J. Parker ėjo link sėkmės ir kaip rūpinosi savo visuotinai priimtų grožio standartų neatitinkančia išvaizda.

Pradėkime nuo to, kad Sarah Jessica gimė 1965 metų kovo 25 dieną Nelsonvilyje, Ohajo valstijoje. Jos mama Barbara buvo mokytoja ir auklėtoja, tėvas Stephenas – žurnalistas ir verslininkas. Iš pradžių būsima aktorė augo su dviem tikrais broliais ir seserimi, o po tėvų skyrybų ir persikraustymo pas patėvį, sunkvežimio vairuotoją Paulą Forste'ą, vaikų skaičius namuose išaugo iki aštuonių. Nepaisant sunkios finansinės padėties, motina vedžiojo vaikus į muzikos, baleto ir teatro būrelius.

Sarah Jessica Parker

1976 metais patėvis nuvežė Sarah Jessicą ir kitus vaikus į Niujorką, kur vyko atranka į Brodvėjaus pastatymą „The Innocents“. Jai ir jos broliui Timothy nusišypsojo sėkmė, tad šeimai teko persikraustyti, o mergaitei – stoti į Manhatano mokyklą. Jau po trijų metų būsimoji žvaigždė gavo rusvaplaukės našlaitės vaidmenį miuzikle „Annie“.

Po kelių nerimtų romanų – su R. Downey jaunesniuoju, Nicolasu Cage'u ir Johnu Kennedy jaunesniuoju – S. J. Parker pagaliau susitiko su dabartiniu savo vyru M. Brodericku. Juos supažindino jos brolis Timothy, viename pastatyme vaidinęs kartu su Matthew. Kaip sako aktorė, jos sutuoktinis – pats linksmiausias vyras iš visų, su kuriais jai teko susitikti. 1997 metais pora susituokė istoriniame sinagogos pastate Manhatane.

1996 metais aktorė atliko antro plano vaidmenis tokiuose filmuose kaip „If Lucy Fell“, „The Substance of Fire“, „Extreme Measures („Kraštutinės priemonės“), „Mars Attacks!“ („Marsas atakuoja“) ir „The First Wives Club“ („Pirmųjų žmonų klubas“). Tada prodiuseris Darrenas Staras pasiūlė jai Kerės Bredšou (Carrie Bradshaw) vaidmenį naujame seriale „Seksas ir miestas“. Matyt todėl, kad Sarah Jessica turi to sąmojo, kuris privalomas jos herojei. Be to, ji moka įsijausti į kitus.

Nuo trečiojo serialo sezono S. J. Parker tapo jo prodiusere. 2000 metų sausį ji gavo „Auksinį gaublį“ kaip geriausia komedijos aktorė. Tokią pačią garbingą statulėlę ji parsivežė namo ir 2001, 2002, ir 2004 metais.

Sarah Jessica Parker

2000 metų gruodį žurnalas „People“ įtraukė S. J. Parker į „25 labiausiai intriguojančių žmonių sąrašą“. Leidinio manymu, patrauklus merginos iš kaimynystės paveikslas pavertė „Seksą ir miestą“ fenomenu, paveikusiu daugybės netekėjusių vidutinio amžiaus moterų gyvenimo būdą. Jos ėmė kopijuoti Kerę Bredšou visame kame: jos aprangos stilių, elgesį su stipriąja lytimi ir net kokteilių pasirinkimą.

2003 metų sausį NBO atstovai pareiškė, kad šeštasis „Sekso ir miesto“ sezonas taps paskutiniu. Paskutinė serija eteryje pasirodė 2004 metų vasario mėnesį, o rugsėjį Sarah Jessica gavo savo pirmąją „Emmy“ statulėlę kaip geriausia komedijos serialo aktorė.

Beje, pasibaigus „Sekso ir miesto“ filmavimui aktorė pasiliko beveik 70 procentų drabužių, kuriais teko rengtis šiame seriale. Tų pačių metų liepą serialo žvaigždės vėl susibūrė filmavimo aikštelėje – buvo pradėta filmuoti to paties pavadinimo juosta.

Sarah Jessica Parker

Garsėjanti savo aistra „Manolo Blahnik“ bateliams, Sarah Jessica pati nusprendė tapti avalynės dizainere.

Tad, kaip gi pati aktorė vertina savo išvaizdos pokyčius? Dabar žvelgdama į devintojo dešimtmečio nuotraukas ji pati drovisi: „Mane ramina tik tai, kad aš atrodžiau kaip visi. Ne vien aš ryždavausi panašioms beprotybėms. Karjeros pradžioje aš net įsivaizduoti negalėjau, kad galėsiu naudotis profesionaliu makiažu ir šukuosenomis“.

S. J. Parker prisipažįsta ne visada spėjanti kasdien išsiplauti galvą, todėl kartais naudojasi sausais šampūnais, ir tai, turint omenyje jos įtemptą darbo dieną, visiškai suprantama.

Dar keletas žodžių apie aktorės mitybą ir sportavimo režimą. Jau ilgą laiką ji pasitiki mažai angliavandenių turinčia Hamptono dieta. Jis racione: žuvis, daržovės ir produktai su Omega-3 rūgštimis. Tačiau kartais Sarah Jessica leidžia sau šiek tiek atsipalaiduoti. Ji prisipažįsta pusryčiams dievinanti kiaušinį su sūriu, kvietinį pilno grūdo miltų skrebutį, o iš gėrimų renkasi kavą. Moteris dievina jogą ir kai tik turi laisvo laiko, atlieka asanas. Priežastys suprantamos – jai patinka jaustis sveika ir pasitempusia.

Sarah Jessica Parker - DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)