Pranešimuose sakoma, kad Rusijos pareigūnai ėmėsi griežtų priemonių prieš užsienio muzikantus, nes neseniai tokios žvaigždės kaip Madonna (Madona) ir Lady Gaga per savo šou Rusijoje užsipuolė naują šios šalies įstatymą prieš gėjus.

Pagal birželį įsigaliojusį įstatymą Rusijoje draudžiama "netradicinių lytinių santykių propaganda nepilnamečiams". Jis išprovokavo priešišką žmogaus teisių gynėjų reakciją ir net paskatino superžvaigždę Cher (Šer) atmesti pasiūlymą koncertuoti per 2014 metų žiemos olimpiadą Sočyje.

Tuo tarpu gėjų teisių gynėjas Johnas Beckeris Change.org inicijavo peticiją, kuria S.Gomez raginama pareikšti savo paramą lesbiečių, gėjų, biseksualų ir transseksualų (LGBT) bendruomenei Rusijoje, be to, pasinaudoti savo įtaka ir prisidėti prie spaudimo vyriausybei atšaukti prieštaringai vertinamą įstatymą.

Jis WENN sakė: "Atvirai pareikšdama savo poziciją Selena gali parodyti LGBT žmonėms Rusijoje, kad mes juos palaikome ir kad jie nėra vieni".

"Selenos Gomez vizos atšaukimas rodo, kad Rusijos vyriausybė opiai reaguoja ir ginasi, rodo, kad žmonių iš viso pasaulio spaudimas ir priešiška reakcija šiems įstatymams yra stiprūs. Jie bijo, kad atvyks toks žmogus kaip Selena Gomez ir galbūt pasinaudos savo tribūna LGBT teisėms paremti", - sakė J.Beckeris, kuris taip pat yra šios dainininkės gerbėjas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)