Vasario 25 d. Delfi jau rašė, kad išvakarėse vykusiame koncerte Maskvoje Zemfira sakė, kad „mums visiems buvo sunki diena“, taip pat dainavo dainą „Не стреляйте“ (Nešaudykite).

„Tai atsitiko. Ačiū, kad atėjote. Tai buvo sunki diena visiems. Manau, visi šį susitikimą įsivaizdavome kitaip. Labai prašau čia neskelbti žinučių apie bilietų pardavimą/pirkimą, tai mane žudo. Dėkoju“, – vėliau parašė atlikėja.

Po koncerto Zemfira naktį gerbėjams pridūrė: „Man liūdna, sunku, aš verkiu. Aš kvailai nenoriu karo. Ir aš nesu bailė.“

Kiek vėliau žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad po šių įvykių Zemfira ir Renata Litvinova paliko Rusiją. Tiek muzikantė, tiek aktorė, kaip teigiama, išvyko į Prancūziją. Pasak šaltinių, abi garsenybės pasisako prieš Rusijos karą ir kuriam laikui apsistojo Paryžiuje.

Tiesa, ir išvykusi rusų dainininkė nenutilo. Kovo 17 d. Zemfira pasidalijo vaizdo įrašu dainai „Не стреляйте“ (Nešaudykite), kuriame – karo Ukrainoje vaizdai, protestai Rusijoje ir ten apsilankiusių žmonių sulaikymas.

Atlikėja taip pat pašalino bene visus savo vaizdo įrašus „YouTube“ tinkle – beliko tik minėtasis ir akimirka iš 2008 m. koncerto, kuriame ji atliko Okean Elzy dainą „Vidpusti“.

Muzikantė ištrynė ir savo įrašus „Instagram“ paskyroje. Joje nuo šiol tėra tas pats nespalvotas vaizdo įrašas, skirtas atkreipti dėmesį į Rusijos karą Ukrainoje, ir nuotrauka su juodu kvadratu, kurį papildė komentaras „Karui – ne“. Pastaruoju atlikėja pasidalino dar vasario 24 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės