31-erių metų K. Šoigu, panašu, nesuteikia savo tėvui ir karui tvirtos paramos ir iki šiol socialiniuose tinkluose atsisako skelbti bet kokius Rusijos propagandinius vaizdus, ​​simbolius ar vaizdo įrašus, kuriuos plačiai platina kiti rusų elito nariai, rašo dailymail.co.uk.

Užuot skelbusi „Z“ ženklus, simbolizuojančius Kremliaus propagandą, remiančią karą Ukrainoje, Ksenija paskelbė savo nuotrauką ir vaizdo įrašą. Juose moteris prieš fotoobjektyvą stojo su dukra Milana.

Ksenija Šoigu su dukra

Šiuose vaizduose Rusijos gynybos ministro dukra ir anūkė pozuoja vilkėdamos mėlynos ir geltonos spalvos drabužiais, kurie pastarųjų dienų kontekste simbolizuoja Ukrainos vėliavą ir solidarumą šiai šaliai. Internautai akimirksniu ėmė tikinti, kad tai jokiu būdu negalėjo būti sutapimas, esą taip moteris demonstruoja palaikymą Ukrainai.

Kita įrašus įvertinusių žmonių dalis mano, kad tai galėjo būti ir viešųjų ryšių triukas, siekiant sumažinti pykčio bangą, kurią ji jaučia nuo pat pirmųjų Rusijos karo Ukrainoje dienų.

Iki šiol nėra aišku, ar spalvų derinimas buvo tik atsitiktinumas, ar gerai apgalvotas žingsnis.

Pati Ksenija savo komentaruose tiksliai neįvardija pusės, kurią ji palaiko. Visgi viename naujausių įrašų instagrame moteris pripažino, kad po karo gyvenimas stipriai pasikeitė.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu

„Gyvenimas pasidalijo pusiau į „prieš“ ir „po“, – skelbė ji.

„Bet kokie kariniai veiksmai yra paskutinė išeitis, ir tai reiškia, kad mes neturėjome kitos išeities“, – silpnai tvirtino ji, nepaaiškindama, kodėl invazija, kurią jos tėvas neigė tiesiai į akis, susitikus su Didžiosios Britanijos gynybos sekretoriumi Benu Wallace'u vasario 11 d. – buvo neišvengiama.

„Aš nesigėdiju esanti rusė. Aš myliu savo tėvynę ir jos žmones, kad ir kur jie gyventų. Šiandien visas „civilizuotas“ pasaulis parodė, kad jie taiko vienokius standartus sau, o mums – visiškai kitokius“, – sakė ji, turėdama omenyje sankcijas Rusijai ir neapykantą socialiniuose tinkluose.

„Dirbsiu toliau ir darysiu, ką galiu – padėti, paremti vargstančius, mylėti ir rūpintis savo šeima bei artimaisiais“, – pridūrė K. Šoigu.

Instagrame moteris dalijosi ne tik vaizdo įrašu, o ir nuotrauka. Joje ji su dukra vilkėjo tais pačiais drabužiais. Tiesa, kitoje dienos šviesoje Ksenijos marškinėliai pasirodė jau žalsvos spalvos.

„Mums šiandien jau pusė metų!“ – nuotrauką komentavo ji.

Toks įrašas ne visiems suminkštino širdis. Ukrainą visame pasaulyje palaikantys žmonės bandė atkreipti dėmesį, kad pati Ksenija yra mama, todėl turėtų suprasti karo žiaurumą.

„Ukrainos motinos prašo jus sustabdyti karą. Jūs esate mama!!! Ar neįsivaizduojate, ką jaučia mūsų motinos, kai bombos ir kulkos žudo jų vaikus. Kaip jūs galėjote tai padaryti su mumis, kodėl?!“ – emocijų neslėpė vienas internautas.

„Kai kuriems kūdikiams Ukrainoje niekada nesueis šeši mėnesiai, nes jūsų tėvas juos nusinešė į kapus. Lai jis būna prakeiktas. Jūsų vaikai ir anūkai mokės už savo tėvų klaidas“, – brūkštelėjo dar vienas.

Kitas komentatorius paklausė: „Prašau, pasakykite, kaip jūs miegate naktimis? Ar kas nors jus trikdo?“

Šie ir daugelis kitų socialinių tinklų vartotojų kreipėsi tiesiogiai į pačią Kseniją, kad ši sustabdytų tėvą, kuris yra artimas Putino sąjungininkas.

Valerijus Gerasimovas, Vladimiras Putinas, Sergejus Šoigu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės