Tačiau, kaip rašo people.com, iš tiesų karališkosios šeimos narys savo aguoną – dirbtinę gėlę, nuo 1921-ųjų skirtą kare žuvusiems kariams pagerbti – segėjo, tik ją pastebėti buvo sunku: aguona buvo virš jo kairiosios ausies, prisegta prie karališkojo karinio jūrų laivyno uniformos kepurės.

Princas Harry‘is aguoną įsisegė į kepurę, o ne į atlapą, kaip likusieji karališkosios šeimos nariai ir tai nebuvo dar vienas jo maišto atvejis. Kaip numato Didžiosios Britanijos karališkojo karinio jūrų laivyno taisyklės, atminimą simbolizuojantį aguonos žiedą reikia segėti ant kepurės už ženklelio, paaiškino karališkajai šeimai artimas šaltinis.

Tiesa, tai daugelį sutrikdė, nes tik princas šį reikšmingą simbolį segėjo kitaip nei likę karališkosios šeimos nariai.

35-erių Harry‘is vilkėjo formalią karališkojo karinio jūrų laivyno uniformą, mat yra pulko kapitonas. Šias pareigas prieš beveik dvejus metus jis perėmė iš savo senelio princo Philipo.

Londono centre vykusioje ceremonijoje princas Harry‘is dalyvavo su žmona Meghan Markle – jie prisijungė prie kitų karališkosios šeimos narių, kaip ir kasmet pagerbusių kovojusių pasauliniuose karuose ir kituose kariniuose konfliktuose atminimą.

Per iškilmingą ceremoniją virš Harry‘io ir jo brolio princo Williamo viename balkone stovėjo karalienė Elžbieta, Kate Middleton ir Kornvalio kunigaikštienė Camilla, o M. Markle ceremoniją stebėjo iš kito balkono. DELFI jau rašė, kodėl buvo priimtas toks sprendimas - apie tai papasakojo ekspertai. Šiemet prie Meghan prisijungė ir tame pačiame balkone buvo Vesekso grafienė Sophie ir princesės Anne vyras seras Timothy Laurence‘as.

Pastaraisiais metais karalienė nutardavo per ceremoniją nedėti vainiko ir šią pareigą perleisti savo sūnui ir sosto įpėdiniui princui Charlesui. 93-ejų monarchė šiemet ir vėl laikėsi naujosios tradicijos ir stebėjo, kaip princas Charlesas atiduoda pagarbą savo ir motinos vardu.

Ceremonijos išvakarėse Harry ir Meghan bei Williamas ir Kate drauge su visa karališkąja šeima dalyvavo kasmetinėje Atminimo dienos šventėje Karališkojoje Alberto salėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)