Iškilmingame 1000 metų senumo pastate, kuriame ilsėjosi Jungtinės Karalystės mylima mirusi karalienė, galioja griežtos taisyklės, draudžiančios naudoti bet kokius fotoaparatus.

Tiems, kurie į didžiąją salę įeina tam tikru laiku, kad atiduotų paskutinę pagarbą, prieš tai suteikiamas instruktažas, kuriame išdėstomos taisyklės.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip prezidentas – vienas iš kruvinojo diktatoriaus Vladimiro Putino sąjungininkų – su savo palyda į Vestminsterio salę atvedamas prieš pat 8 val. ryto ir nuvedamas prie VIP alėjos, iš kurios atsiveria vaizdas į monarchės karstą.

Filmuotoje medžiagoje užfiksuota akimirka, kai artimą Putino bendražygį Armėnijos prezidentą Vahagną Chačaturijaną padėjėjas nufotografavo prie Anglijos ąžuolinio karsto su vėliava.

Skelbiama, kad salės darbuotojai liko pasipiktinę šiuo incidentu.

76 metų J. Taylor iš Bexley, Kente, sakė: „Tai buvo labai, labai nepagarbu. Mano nuomone, tai visiškai neatleistina. Jam turėtų būti gėda. Tikėkimės, kad jis parodys daugiau pagarbos, jei eis į laidotuves.“

52 metų Andrew Kerslake'as irgi piktinosi: „Tai tiesiog siaubinga“.

Internautai, išvydę neleistinos „fotosesijos“ akimirkas, taip pat neslėpė nusivylimo parodyta nepagarba tokią jautrią minutę.

Laidotuvių akimirkos:

Laidotuvių diena Londone: