58 metų Vladimiras Solovjovas, kuris laikomas didžiausiu Rusijos prezidento Vladimiro Putino propagandininku, savo politinių diskusijų laidoje reguliariai užsipuola Vakarus ir kritikuoja Ukrainos vyriausybę. Tik neapykanta europietiškoms vertybėms kažkodėl propagandos šauklio nuo prabangių vokiškų automobilių, nekilnojamojo turto Italijoje ir prašmatnaus poilsio su šeima vasarnamiuose ant Komo ežero pakrantės neatgrasė.

V. Solovjovas apsauginių apsuptyje gana dažnai pastebimas Italijoje, kur vakarieniauja prabangiuose restoranuose, plaukioja po ežerą laivu ar bėgioja pakrante prie savo pagrindinės itališkos vilos.

Kai skandalingasis laidų vedėjas praeitą savaitę ėmė reikšti pritarimą V. Putino karui Ukrainoje ir tiesioginio eterio metu verkšlenti, esą, sankcijos jį palieka be užsienio turtų, italai eilinį kartą juo pasibjaurėjo. Sankcijas pagrindiniam V. Putino propagandininkui pritaikė Europos Sąjunga.

Vienas V. Solovjovo 10 mln. eurų vertės keturių aukštų vilos Komo ežero Pianello del Lario komunoje pakrantėje kaimynas žurnalistams sakė: „Nemanau, kad kas nors čia nuliūstų, jeigu jis daugiau nebesugrįžtų. Čia jis tikrai nepopuliarus. Puikiai žinome, kaip mėgsta kritikuoti Vakarus, tačiau kažkodėl laisvalaikį mielai leidžia Italijoje. Savo elgesiu parodo, koks šis žmogus arogantiškas veidmainis“.

Komo ežeras

Kitas vietos gyventojas „The Daily Mail“ aiškino: „Bjauru, kad jis nerimauja dėl savo vasarnamių, o ne dėl Ukrainos žmonių, žūstančių bebandant apginti savo šalį. Jeigu jis nebegrįš, mes tik apsidžiaugsime. Jeigu taip dievina tą Maskvą, kodėl gi nepraleidžia daugiau laiko mėgaudamasis gyvenimo malonumais būtent ten?“.

Komo ežeras – garsenybių iš viso pasaulio itin pamėgsta vieta. Čia 30 kambarių vilą turi aktorius George‘as Clooney‘is. Kiti garsūs vietos gyventojai – seras Richardas Bransonas, Madonna, Donatella Versace, Sylvesteris Stalonne ir futbolininkas Ronaldinho.

Paskutiniu metu įstabaus grožio vietovė tapo Rusijos milijonierių žaidimų aikštele, kai kurios vietos suvenyrų parduotuvės pagal tai pakoregavo asortimentą ir dabar siūlo įsigyti matrioškų. Kai kurie vietiniai kartais vietovę vadina Komogradu – dėl gausaus turtingų lankytojų iš Rusijos skaičiaus.

Kremliaus ruporu vadinamas V. Solovjovas, Rusijoje turintis milijonus savo propagandos gerbėjų, už vasarnamį Pianello del Lario sumokėjo 4,5 mln. eurų. Čia įrengtas baseinas, atskiras pastatas personalo apgyvendinimui, yra ir privatus išėjimas prie ežero.

Kai 2017 metais Rusijos opozicijos aktyvistas Aleksejus Navalnas – bene garsiausias V. Putino oponentas – atskleidė, kokį turtą Italijoje valdo D. Solovjovas, propagandininkas kaip reikiant įsiuto ir visiems skundėsi teisių į privatumą pažeidimais.

V. Solovjovas, kuris buvo vedęs tris kartus ir turi aštuonis vaikus, vasaros mėnesiais viloje apsistoja net kelis kartus, nors pastaruosius dvejus metus vizitų dėl COVID-19 ir buvo sumažėję.

Garsus rusas ne kartą pastebėtas su šeima valgantis netoliese namų esančioje „Laguna“ picerijoje, „Alberto Dongo“ viešbutyje šalia esančiame Dongo mieste ir kritikų išliaupsintame „La Baia“ restorane San Vito, kur galima paskanauti lašišos ikrų.

Marco vardu prisistatęs vietinis teigia: „Jis čia apsistoja du, kartais tris kartus per metus, visada su daug apsauginių, su vietos žmonėmis nebendrauja. Važinėjasi juodu „Mercedes“ tamsintas langais. Kartais kitame automobilyje važiuoja žmona su vaikais. Esu juos matęs su keturiais ar penkiais apsauginiais. Žinau, kad Rusijoje jis labai populiarus, tačiau čia tikrai ne.

Sklandė gandai, kad pas jį svečiavosi pats V. Putinas, bet niekas jo nematė. Jis mėgsta privatumą ir čia atvažiuoja atsipalaiduoti. Mano bičiulis greta jo vilos turi nedidelį namelį su terasa, iš kurios atsiveria vaizdas į jo sodą. Norėjo iš mano draugo jo namus nusipirkti ir taip užsitikrinti dar didesnį privatumą, bet mano bičiulis nesutiko.

Jeigu neklystu, pasiūlė dvigubai daugiau, nei tas namelis vertas“.

Komo ežeras

Kitas vietinis, vardu Giovanni, dažnai einantis pro aukštas D. Solovjovo vilą supančias sienas, teigia: „Prisimenu kartą čia girdėjęs labai keistą muziką. Aplinkui vaikštinėjo keli jo apsauginiai, tai pasiteiravau, kas ten per muzika, paaiškino, kad Rusijos valstybinis himnas. Nebuvo patenkinti, kad jo neatpažinau“.

2019 metais A. Navalno komanda išsiaiškino, kad Komo ežero pakrantėje D. Solovjovui priklauso ir dar vienas nekilnojamojo turto objektas. Tai naujos statybos penkių miegamųjų namas ant kalvos virš Manadžo miesto, iš kurio atsiveria įstabus vaizdas į ežerą, be to, jis visai šalia pasivaikščiojimo takų miškuose ir teniso aikštyno.

Vartais atitvertoje saugomoje teritorijoje taip pat yra ir svečių namai, kuriuos 2013 metais D. Solovjovas įsigijo už 1 mln. 21 tūkst. eurų, nurodoma vietos žemės registro dokumentuose.

Vienas gyventojas sako: „Esu matęs jį tame vienatūryje, esu matęs jo žmoną ir vaikus. Bet jis čia tikrai retas svečias“.

D.Solovjovas, kuriam priklauso ir nemažai turto Rusijoje, laikomas turtingiausiu žurnalistu visoje Rusijoje – esą, taip jam atsidėkojama už nesibaigiančias liaupses V. Putinui ir jo artimųjų ratui. Taip pat jis aktyviai remia Rusijos kariuomenę ir nuožmiai pasisako prieš LGBT teises, netgi homoseksualius žmones yra prilyginęs „nekrofilams ir pedofilams“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės