Rugsėjo 3 dieną Monako princesė Charlene apalpo, ji buvo nugabenta į netoliese Pietų Afrikos Durbanio miesto esančią ligoninę. Nors netrukus ir buvo paleista, incidentas tapo akivaizdžiu įrodymu, kad liga, dėl kurios ji negali grįžti pas šeimą, turbūt rimtesnė, nei kad buvo skelbta anksčiau.

Anoniminis šaltinis „Page Six“ detaliai papasakojo, ką teko išgyventi princesei: „Ji jau daugiau nei šešis mėnesius negali valgyti kietesnio maisto, taip yra dėl visų operacijų, kurias turėjo patirti. Ji gali maitintis tik skystu maistu, gerti jį per šiaudelį, tad jau neteko kone pusės savo svorio“.


„Ją be proto išsekino tas pusmetis operacijų ir negalėjimas normaliai maitintis. Ji beprotiškai pasiilgo vaikų ir vyro, nes dėl ligos negali grįžti namo, yra įstrigusi Pietų Afrikoje“, – pridūrė šaltinis.

Kai princas Albertas lapkričio pabaigoje dienraščiui „Monaco-Matin“ kalbėjo apie žmonos būklę ir gydymą ligoninėje, jis susilaikė nuo detalesnės informacijos, minėjo tik „nuovargį“ ir „poreikį ilsėtis“ bei medikų stebėjimo būtinybę. Lapkričio 19 dieną jis „People“ patikslino, jog žmona „akivaizdžiai išsekusi – tiek fiziškai, tiek emociškai“, ir kad jos liga neturi nieko bendro nei su COVID-19, nei su onkologiniais susirgimais.

„Page Six“ šaltinis taip pat skundžiasi karališkųjų rūmų elgesiu šios situacijos akivaizdoje: „Nesąžininga, kad apie tą kalbama taip, jog sirgtų kažkokia psichikos liga ar turėtų emocinių problemų. Nesuvokiama, kodėl Monako karališkoji šeima nori sumenkinti faktą, kad ji toje Pietų Afrikoje vos nemirė“. Kai su Monako karališkaisiais rūmais pabandė susisiekti „Vanity Fair“, komentuoti Charlene sveikatos atstovai nepanoro.

Charlene ligos chronologija – nemenkas iššūkis. Ji Monake nufotografuota sausio 27 dieną. Tada kovo 18 dieną pastebėta per Zulu genties karaliaus laidotuves Pietų Afrikoje. Nors ateinančiomis savaitėmis ir toliau instragramo paskyroje skelbė savo šeimos nuotraukas, lieka neaišku, ar liko Afrikoje, ar grįžo į Monaką.

Gegužės 18 dieną ji pasidalino nuotrauka iš raganosių išsaugojimui skirto renginio, kuriame dalyvavo.

Karališkieji rūmai nekomentavo nei princesės ligos, nei prasitęsusios viešnagės Pietų Afrikoje iki pat gegužės, kai jai teko praleido planuotą Monako „Grand Prix“ renginį.

„Viešėdama Pietų Afrikoje, kur vyko vykdydama laukinės gamtos išsaugojimo misiją, princesė Charlene pasigavo otolaringologinę infekciją, dėl kurios negali keliauti“ – pirminiame pranešime teigia Monako karališkieji rūmai ir pridūrė, kad ji siunčia geriausius linkėjimus Monako „Automobile Club“.

Prancūzijos žiniasklaidai Charlene dingimas įsipaišo į klibančios santuokos naratyvą. Iš dalies tai lemia chronologiniai neatitikimai. 2020 metais viena italė pareiškė, kad Monako princas Albertas – šešiolikmetės jos dukros tėvas. Buvo kreiptasi į teismą, procesas dar tebesitęsia. Albertas turi du vyresnius vaikus – 29 metų Jazmine Grace Grimaldi ir aštuoniolikmetį Alexandre‘ą Grimaldi Coste, kurie gimė ne santuokoje.

Liepą „Paris Match“ pasirodžiusioje publikacijoje žurnalistas Stephane‘as Bernas teigia, kad Charlene aplinka įsitikinusi, jog princesė paprasčiausiai pavargo nuo nesibaigiančių princo meilės nuotykių.

S. Bernas taip pat pateikė vieną paaiškinimą, kodėl Charlene dingimas sukėlė tiek teorijų. Jis remiasi 2020 metų sausio atveju, kai karališkieji rūmai netikėtą jos dingimą paaiškino liga.

„Rūmai tiek daug kartų buvo priversti spręsti kenčiančios princesės įvaizdžio problemą, jog Monako žmonėms šiandien jau sunku tuo patikėti“.

Visgi gana suprantama, kad Charlene, Albertas ir karališkieji rūmai elgiasi taip, kaip elgiasi, vien tam, kad išsaugotų gerą vardą prieš Monako gyventojus ir aukštuomenę. Nykštukinė valstybė, telpanti į pusę Manhatano centrinio parko, itin tankiai apgyvendinta, čia daug policijos, teritorija stebima stebėjimo kameromis, tad kai dėl meilės ten persikėlė, Charlene neabejotinai jautėsi tarsi įkalinta.

2010 metais „Tatler“ moteris sakė, kad, 2007 metais pirmą kartą užbaigusi plaukikės karjerą, išgyveno sunkų etapą, pritapti naujuose namuose buvo nelengva.

„Žmonės, su kuriais tenka bendrauti Monake, neturi nieko bendro su mano Pietų Afrikos mentalitetu ar humoro jausmu. Nors Monake ir teko sutikti tikrai nuostabių žmonių, aš juos laikau ne daugiau nei gerais pažįstamais. Tik du žmones galiu vadinti draugais“, – prisipažino Charlene.

Tame pačiame interviu princesė savo vyrą pavadino „žavingu“ ir aptarė juos vienijančią meilę sportui (abu yra olimpiniai atletai: Charlene už Pietų Afriką plaukė 2000 metų vasaros olimpinėse žaidynėse Sidnėjuje, o Albertas kartu su Monako bobslėjaus rinktine varžėsi žiemos olimpinėse).
2011 metais prieš vestuves „The New York Times“ rašė, jog internete pasirodė nuotraukų prieš ir po, kurstančių spekuliacijas, ar Charlene kartais nepasitobulino dantų, krūtų, akių ir nosies.

2014 metais „The Daily Beast“ daug rašė apie gandus, kuriais apaugo Charlene santykiai su tuomet dar tik mylimuoju Albertu, skelbta, esą, prieš pat vestuves Charlene bandė pabėgti, ką tiek Albertas, tiek Charlene, tiek jų teisininkai atkakliai neigia (2011 metais Charlene pasirodė „NBC‘s Today“, kur sakė: „Kodėl būtume įdėję tiek pastangų dėl tų kelių fantastiškų dienų, sukvietę artimiausius draugus, jeigu nebūtume tikri dėl savo sprendimo?“).

Remiantis 2014 metų publikacija, „Monako žmonės kalbėjo“, kad Charlene vaikų susilaukė dirbtinio apvaisinimo pagalba, o, tapusi Monako princo Alberto žmona, „sulaukė labai daug kritikos ir priešiškumo“. Vienas vietinis žiniasklaidai sakė: „Daug žmonių tikisi, kad, kadangi pagaliau laukiasi, užbaigs su tomis plastinėmis operacijomis“.

Nors Charlene ligos istorijoje ir daug nežinomųjų, pavyzdžiui, kada buvo atlikta pirmoji operacija, kas per infekcija jai neleido keliauti, ir kada situacija pagerės, sunku paneigti įtarimą, kad Monako princesė turi tikrai rimtų sveikatos problemų. Lapkričio 19 dieną paskelbta už širdies griebianti nuotrauka, kurioje poros šešerių metų dvyniai – princesė Gabriella ir princas Jacquesas – laiko plakatus, ant kurių parašyta „Mamyte, mes tavęs pasiilgome“ ir „Mamyte, mes tave labai mylime“.

Monako princas Albertas „People“ pabrėžia, kad Charlene nebuvimas neturi nieko „su poros santykiais“, tačiau vis tiek sunku atsikratyti mito, jog Monako karališkajai šeimai ne itin sekasi meilėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)