Robin ir Jackas Firestone sako, jog vis dar gyvena baimėje po to kai papasakojo, jog matė paslaptingą dviejų automobilių susidūrimą prieš daugybę metų. Kaip yra žinoma, 36-erių princesė Diana tuomet automobilyje buvo su savo 42-ejų mylimuoju Dodi Fayedu bei jų vairuotoju Henriu Paulu. Tragedija įvyko jų automobiliui susidūrus su kitu tunelyje po Almos tiltu (Pont de' l'Alma). Čia buvo leidžiamas 50 km/h greitis, o prieš pat avariją princesės automobilis važiavo 104 km/h greičiu.

Kaip pasakojo amerikiečių pora, jiedu taksi vyko į savo viešbutį ir į tunelį įvažiavo praėjus vos kelioms minutėms nuo susidūrimo. Kaip pasakojo liudininkai, jie matė du automobilius, kurie sustojo prie Mercedes S280, kuriuo ir važiavo princesė. Būtent šie automobiliai, anot jų, niekada nebuvo minėti ar tirti. Apie juos informacijos trūksta iki šiol.

Tačiau tai, jog avarijoje nukentėjo būtent Velso princesė, amerikiečiai suprato tik kitą dieną. Vėliau jie pastebėjo policijos pranešimą apie paslaptingą avariją, kurią ir matė.

Robin prisimena, kad nuėjo prie pareigūno ir pasakė, kad būtent šią tragediją ir matė. „Pasakiau, kad buvome tunelyje praėjusią naktį ir mums reikia pasikalbėti su policija apie tai, ką matėme. Jis atsakė, kad jie turi pakankamai liudininkų ir neturėtume dėl to nerimauti“.

Pora buvo sumišusi. Anot jų, po to kai žuvo viena žinomiausių moterų visame pasaulyje niekas nenorėjo jų išklausyti ir sužinoti viską, ką matė liudininkai.

Jie taip pat pasakojo, jog autoritetingi Prancūzijos pareigūnai stabdė juos nuo parodymų pateikimo. Pasak liudininkų, buvo įsipainioję ir Didžiosios Britanijos pareigūnai.

Jie net nebuvo kviečiame vykdant tyrimą Londone 2007 metais. Tik po keletos mėnesių Dodi tėvas Mohamedas Fayedas pats susisiekė su Firestone pora, rašoma express.co.uk.

1999 metų rugsėjį Prancūzijos teisėjas Herve Stephanas nutraukė kaltinimus devyniems fotografams ir motociklininkui, kuris dirbo spaudoje. Jis tuomet teigė, kad narkotikai ir alkoholis, kuriuos vartojo porą vežęs vairuotojas H. Paulas, bei didžiulis greitis ir tapo avarijos priežastimi.

Tačiau tuomet D. Fayedo tėvas nesutiko su teismo išvadomis ir teigė, jog jo sūnus bei princesė Diana buvo nužudyti. Amerikiečių pora pasakojo, jog nei Anglijoje, nei Prancūzijoje jų nenorėjo išklausyti. Ieškoti teisybės ėmėsi tik tragiškai žuvusio gydytojo bei Velso princesės mylimojo tėvas.

Galiausiai, kaip yra žinoma, dėl šios tragedijos buvo apkaltintas vairuotojas Henri Paul bei paparacas, kuris sekė princesę.

„Mes vis dar gyvename baimėje dėl to, ką matėme ir kas mums buvo pasakyta. Nemanau, kad Dianos mirtis buvo atsitiktinumas ir autoritetingų asmenų elgesys mane verčia taip manyti dar labiau.

Tikiuosi, kad vieną dieną Williamas ir Harry iš tiesų išsiaiškins, kas įvyko su jų motina“, – nuogąstavo moteris.

Robin ir Jackas sako, kad dėl jų parodymų ir noro padėti tyrimui jie taip pat užsitraukė pavojų. Tiesa, Jackas jau dabar kalbasi su prodiuseriais, kurie nori jo knygą apie lemtingą naktį perkelti į didžiuosius ekranus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (159)