Antrasis žmogus eilėje į britų sostą ir jo sutuoktinė susitiks su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u ir pradės iniciatyvą „Les Voisins“ („Kaimynai“), kuria siekiama skatinti glaudesnius abiejų šalių ryšius Britanijai rengiantis pradėti oficialų išstojimo iš Europos Sąjungos procesą.

Kembridžo kunigaikštis ir kunigaikštienė taip pat surengs iškilmingą vakarienę Britanijos ambasadoje, o šeštadienį dalyvaus regbio Šešių valstybių čempionato rungtynėse tarp Prancūzijos ir Velso.
Tai bus pirmas 34 metų princo, kaip Velso regbio sąjungos (WRU) globėjo, renginys perėmus šias pareigas iš senelės, karalienės Elizabeth II.

Pora keliaus be vaikų – trejų metų George'o ir vienų metukų Charlotte.

Nors neplanuojama jokio oficialaus paminėjimo, nebus įmanoma išvengti skausmo, susijusio su vyresniojo Dianos sūnaus apsilankymu mieste, kuriame ji 1997 metų rugpjūčio 31 dieną žuvo.

Williamui buvo vos 15, o jo broliui Harry – 12 metų, kai jų motina ir jos draugas Dodi Al Fayedas žuvo jų mersedesui atsitrenkus į tunelio Paryžiaus centre atramą. Automobilį tuo metu dideliu greičiu spruko nuo jį persekiojančių spaudos fotografų.

Vėliau buvo nustatyta, kad jų vairuotojo prancūzo Henri Paulio, kuris taip pat žuvo, kraujyje alkoholio koncentracija viršijo leistiną ribą.

Anksčiau šiais metais abu princai paskelbė, kad minėdami 20-ąsias motinos žūties metines įsteigia lėšų rinkimo komitetą. Už tas lėšas Kensingtono rūmų, kuriuose Diana gyveno, visuomenei atvirame sode bus pastatyta Velso princesės skulptūra.

Williamas išeina į pirmąjį planą

Vizitas Paryžiuje yra dar vienas ženklas, kad princai ir jų tėvas, sosto įpėdinis princas Charlesas, perima vis daugiau oficialių pareigų iš karalienės, kuriai balandį sukaks 91-eri.
Lieposą Williamas ir Kate apsilankys Vokietijoje ir Lenkijoje.

Williamas yra paskelbęs, kad atsisako greitosios pagalbos sraigtasparnio piloto darbo ir daugiau dėmesio skirs karališkosioms pareigoms.

Agresyvumu garsėjantys Britanijos bulvariniai leidiniai kritikavo „nepersidirbantį“ princą, kad jis dalyvauja mažesniame skaičiuje renginių negu anksčiau dalyvaudavo karalienė.

Tačiau jaunoji karališkoji pora Britanijoje tebėra nepaprastai populiari. Be to, ji turi nemažai gerbėjų Prancūzijoje.