Kalbėdamas su Oprah Winfrey, jis taip pat atskleidė, kad po mamos princesės Dianos mirties buvo įnikęs į alkoholį ir narkotikus, skelbia new.sky.com.

Naujojo interviu metu princas Harry sakė, kad jis ir Meghan Markle buvo „sekami, fotografuojami ir persekiojami, žmonės nedavė ramybės“, praėjus kelioms dienoms po viešo pranešimo apie jųdviejų santykius.

Taip pat princas Harry teigė sulaukęs mažai paramos, kai juodu buvo puolami socialiniuose tinkluose ir kai kuriuose laikraščiuose.

„Jaučiausi visiškai bejėgis. Maniau, kad mano šeima man padės, bet kiekvienas prašymas ir kreipimasis baigdavosi tylos siena arba visišku nesirūpinimu“, – O. Winfrey atskleidė Sasekso kunigaikštis.

„Ketverius metus stengėmės prisitaikyti prie susiklosčiusios padėties. Padarėme viską, ką galėjome, kad toliau eitume mums pavestas pareigas“, – pridūrė jis.

Dokumentinio mini serialo „The Me You Can’t See“ premjera įvyko praėjus keletui valandų po to, kai nepriklausomo tyrimo metu buvo nustatyta, kad žurnalistas Martinas Bashiras 1995 m. „apgaule“ gavo teisę paimti legendinį interviu iš princesės Dianos.

Paaiškėjus šiai informacijai, Kembridžo kunigaikštis nurodė, kad „BBC Panorama“ reportažas ženkliai prisidėjo prie „baimės, paranojos ir izoliacijos“, kurią jautė jo mama.

Tuo tarpu Sasekso kunigaikštis išplatino pareiškimą, kad „išnaudojimo ir neetiškos praktikos kultūros sukeltas atgarsis galiausiai kainavo jai gyvybę“.

Naujajame dokumentiniame mini seriale princas Harry tvirtina, jog jo šeima nekalbėjo apie princesės Dianos mirtį ir tiesiog tikėjosi, kad jis pats susidoros su milžinišku žiniasklaidos dėmesiu ir psichologiniu stresu.

„Kai su Williamu buvome jaunesni, mūsų tėtis sakydavo: „Kentėjau aš, kentėsite ir jūs.“ Bet nematau jokios logikos. Jeigu tu kentėjai, tai nereiškia, kad turi kentėti ir tavo vaikai. Tiesą sakant, turėtų būti priešingai: jeigu tu kentėjai, padaryk viską, ką gali, kad tavo vaikams netektų patirti neigiamų išgyvenimų“, – samprotavo princas Harry.

Filmuodamasis dokumentiniame mini seriale, Sasekso kunigaikštis sakė: „Nuo fotoaparatų blyksėjimo ir užraktų spragsėjimo mano gyslose užverda kraujas. Supykstu ir prisimenu, kas nutiko mano mamai, prisimenu savo vaikystės potyrius.“

Jis išsamiai papasakojo, kokią įtaką jo vaikystei padarė mamos mirtis.

Prisiminęs Dianos laidotuves, princas Harry paatviravo: „Jaučiausi tarytum ne savo kūne ir tiesiog dariau tai, kas iš manęs buvo tikimąsi, demonstruodamas dešimtadalį emocijų, palyginti su kitais laidotuvių dalyviais.“

„Buvau toks įsiutęs dėl jos mirties aplinkybių ir kad niekas nebuvo nubaustas. Nebuvo jokio teisingumo. Tie patys žmonės, kurie ją persekiojo, fotografavo jos kūną ant galinės automobilio sėdynės“, – pridūrė Sasekso kunigaikštis.

Sulaukęs pilnametystės, jis pradėjo svaigintis narkotikais ir alkoholiu: „Mielai išgerdavau ar pavartodavau narkotikų. Norėjau daryti tai, kas atbukina jausmus. Bet pamažu supratau, kad nors negeriu nuo pirmadienio iki penktadienio, bet penktadienio ar šeštadienio vakarą, ko gero, išmauksiu savaitės normą.“

Laikotarpį nuo 28-erių iki 32-ejų metų amžiaus princas Harry pavadino „košmaru“. Jį kamavo panikos priepuoliai ir didelis nerimas: „supanikuodavau kiekvieną kartą smarkiau krestelėjus automobiliui ar pamatęs fotoaparatą“.

Taip pat Sasekso kunigaikštis pranešė prieš ketverius metus pradėjęs lankytis pas psichoterapeutą – ieškoti pagalbos po jųdviejų kivirčo paragino M. Markle.

„Žinojau, kad, nepradėjęs gydymo ir nesusitvarkęs psichologinių problemų, prarasiu šią moterį, su kuria noriu praleisti visą likusį gyvenimą, – paaiškino jis. – Mūsų santykių pradžioje jai teko daug ko išmokti. Meghan buvo šokiruota atsidūrusi karališkosios šeimos gyvenimo užkulisiuose.“

Princas Harry prisipažino, jog pasiruošimas interviu su O. Winfrey taip pat atsiliepė sveikatai dėl „karališkosios šeimos ir žiniasklaidos bendrų pastangų apjuodinti“ M. Markle.

„Prabudau vidury nakties nuo jos verksmo įsikniaubus į pagalvę. Ji nenorėjo manęs pažadinti, nes mano pečius slegianti našta ir taip gana didelė. Matant Meghan tokią, plyšta širdis. Apkabinau ją, pasikalbėjome. Ji labai daug verkė“, – sakė princas Harry.

Sasekso kunigaikščio teigimu, jis nė kiek nesigaili persikėlęs gyventi į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV), o psichoterapija suteikė „gebėjimą susidoroti su bet kokiais iššūkiais“.

„Dabar jaučiuosi daug geriau. Panikos priepuoliai baigėsi. Per pastaruosius ketverius metus apie save sužinojau daugiau nei per ankstesnius 32-ejus“, – tikino jis.

Pagalba turintiems priklausomybių
Norėdami gauti pagalbos kreipkitės į savo šeimos gydytoją ar artimiausią Priklausomybės ligų centrą:
RPLC Vilniaus filialas 8(52)137808 registratura@rplc.lt P. Širvio g. 5
RPLC Kauno filialas 8(37)333255 registratura.kaunas@rplc.lt Giedraičių g. 8
RPLC Klaipėdos filialas 8(46)415025 registratura.klaipeda@rplc.lt Taikos pr. 46
RPLC Šiaulių filialas 8(41)455644 registratura.siauliai@rplc.lt Daubos g. 3
RPLC Panevėžio filialas 8(45)582673 registratura.panevezys@rplc.lt Elektronikos g. 6
Anoniminių alkoholikų draugija +370 685 05191 info@aalietuvoje.org
Pilnų namų bendruomenė +370 698 73005 info@pnb.lt
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (105)