Karalienė, kuriai gydytojai liepė beveik mėnesį pailsėti, trečiadienį Vindzoro pilyje suteikė audienciją kadenciją baigiančiam ginkluotųjų pajėgų vadui serui Nickui Carteriui. Ji buvo nufotografuota be lazdos, kai pilies Ąžuolo kambaryje stojosi pasveikinti generolą serą Nicką.

Sosto įpėdinis Charlesas viešai prabilo apie valstybės vadovės sveikatą kelionės į Jordaniją metu. Televizijos žurnalisto paprašytas perduoti karalienei geriausius linkėjimus po neseniai pablogėjusios jos sveikatos, princas atsakė: „Jai viskas gerai, labai ačiū. Kai jums 95-eri, nebėra taip paprasta, kaip anksčiau. Jau ir 73-ejų nekas“, – princas yra šio amžiaus.

Ilgiausiai viešpataujanti suverenė jau beveik 70 metų atlieka monarchės vaidmenį, karališkajai tarnybai ji paskyrė visą savo gyvenimą.

Apsirengusi žalios, oranžinės ir baltos spalvos gėlėta suknele ir pasipuošusi savo trijų eilių perlų vėriniu karalienė, ginkluotųjų pajėgų vadė, nusišypsojo ir paspaudė ranką generolui serui Nickui, kai jie pradėjo šnekučiuotis.

Elžbieta II išbuvo soste jau daugiau nei 69 metus. Kitais metais ji turėtų sulaukti platininio jubiliejaus – ji tapo karaliene 1952 m. vasario 6 d. būdama vos 25 metų amžiaus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)