Pasak „Reader's Digest“, Charlesas yra „ilgiausiai savo eilės laukiantis įpėdinis ir bus vyriausias soste atsidūręs Didžiosios Britanijos monarchas“.

Elžbieta karaliene tapo būdama vos 25-erių mirus tėvui karaliui Jurgiui VI. Ji tapo ilgiausiai valdančia monarche Didžiosios Britanijos istorijoje, primena nickiswift.com.

O štai jos vyriausiasis sūnus Velso princas Charlesas jau seniai gyvena su mintimi, kad kažkada užims sostą. Pasak „BBC News“, dabar įpėdinio Charleso „pagrindinė pareiga yra padėti karalienei įgyvendinant karališkuosius įsipareigojimus“. Jis iš esmės didžiąją dalį gyvenimo ruošėsi būti karaliumi, tad turėjo begalę laiko apmąstyti, ką norės daryti ir kokius pokyčius nutars įvykdyti atsidūręs soste.

Nors daugelis mieliau spėlioja, koks karalius bus Charleso sūnus princas Williamas, susidomėjimas princo Charleso planais pastaruoju metu atgijo, ypač po to, kai balandį mirė jo tėvas princas Philipas. „The London Times“ straipsnyje nurodoma, kad Velso princas jau turi tam tikrų planų tam metui, kai taps karaliumi. Tad štai ką Velso princas ketina daryti.

Pasak „The London Times“, princas Charlesas nori atverti rūmus plačiajai visuomenei.

„Princas nori, kad žmonės užmegztų ryšį su institucija. Jis pripažįsta, kad monarchija privalo nuolatos vystytis, o šiuolaikiniai žmonės nori turėti galimybę patekti į rūmus. Jis tą suvokia ir rūmus vertina veikiau kaip viešą, o ne privačią erdvę“, – leidiniui aiškino vienas šaltinis.

Kaip pranešama, Velso princas planuoja kviesti žmones į rūmus visus metus ir leisti jiems apžiūrėti kai kurias patalpas bei sodus ir parkus.

Šiuo metu Bakingamo rūmuose vyksta intensyvūs restauravimo darbai, kuriuos, pasak „Page Six“, ketinama užbaigti iki 2027-ųjų. Rūmuose iš viso yra 775 kambariai, kuriuos princas Charlesas galėtų atverti visuomenei.

Straipsnyje taip pat nurodoma, kad iki pandemijos į Bakingamo rūmus kasmet atkeliaudavo apie 55 tūkst. žmonių. Dabar turistams „į rūmų valstybinius kambarius ir sodus patekti leidžiama tik nuo liepos iki spalio, kai karalienė būna Škotijoje“.

Pasak „The London Times“, šį planą jau aptarė kai kurie karališkosios šeimos nariai, įskaitant karalienę Elžbietą, princą Williamą ir Kate Middleton.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)