Per daugiau nei dvejus tyrimo metus paaiškėjo gausybė detalių, tačiau jų vis dar atrandama.

Neseniai buvo rastas ir, tikėtina, paskutinis laiškas, kurį Cathriona parašė Jimui. Laiškas buvo parašytas 2013-aisias, likus dviem metams iki merginos pasitraukimo iš gyvenimo.

Laiškas buvo rastas buvusios J. Carrey mylimosios planšetiniame kompiuteryje. Nėra aišku, ar ji išsiuntė jam skirtą laišką, ar ne.

C. White laiškas:

„Tu nepagalvojai, kad turėsiu toliau gyventi, nė karto neatsiprašei ir net nepaklausei, ar galėtum kuo nors padėti, neparodei, kad dėl to gailiesi.

Nepaklausei, kaip aš jaučiuosi. Priešingai – kūrei daug triukšmo.

Ar nors kartą pagalvojai, kaip tai mane paveiks? Aš vis dar tave myliu ir galvojau, kad tą žinutę atsiuntei dėl to, jog tau rūpiu.

Norėjau pasakyti savo advokatui, kad nebenoriu to tęsti. Tada sužinojau, kad pakeitei advokatus, kurie patarė man parašyti. Tai darei ne dėl to, kad pats norėjai. Greičiausiai nekenti manęs ir darai tai tik todė, kad reikia.

Padorus elgesys – kas tai? Norėjau visa tai laikyti tyliai, nors beprotiškai norėjau rėkti užlipus ant stogo – tai man būtų buvęs padorus elgesys. Tu žinai, ko man reikia ir tai tikrai ne pinigai.

Nesiekiau pinigų ir neieškojau tokio advokato, kuris padėtų man jų gauti. Žinau, kad greičiausiai blogai darau tau rašydama. Esu įsitikinusi, kad panaudosi tai prieš mane, bet norėjau tau tai pasakyti šį ketvirtadienį. Nesvarbu, ką nuspręs advokatai, man nebesvarbu.

Žinai, ko noriu? Tu užkrėtei mane herpesu, todėl noriu, kad atsiprašytum. Noriu, kad suprastum, kad nors tau tai atrodo smulkmena, ta smulkmena sugriovė mergaitės gyvenimą.

Noriu, kad rūpintumeis savimi, kad rūpintumeis merginomis, su kuriomis esi. Noriu, kad būtum padorus.

Prieš tave neturėjau beveik nieko, bet buvau gerbiama, buvau laiminga. Mylėjau gyvenimą, pasitikėjau savimi ir gerai jaučiausi savo kūne. Didžiavausi dauguma savo pasirinkimų.

Jimas Carrey

Sutikau tave ir tu supažindinai mane su narkotikais, prostitutėmis, psichine prievarta ir ligomis. Tu suteikei man džiaugsmo, tačiau sužlugdei mane kaip žmogų, Jimai“.

Kaltinimai užkrėtus savo buvusiąją lytiniu keliu plintančiomis ligomis Jimui krenta jau ne pirmąjį kartą. Tuo jį kaltina ir merginos mama.

Kiek anksčiau vykusiame teisme ji dėstė savo kaltinimus.

J. Carrey primygtinai neigia C. White jam metamus kaltinimus, esą jis jos dukrą užkrėtė trimis lytiniu keliu plintančiomis ligomis. 2014 metų lapkritį pora buvo atnaujinusi ryšį, nes „ji vis dar mylėjo mane, o aš mylėjau ją“.

„Įprastai Cat buvo labai miela, tačiau tomis akimirkomis, kai jausdavosi atstumta ar liūdna, galėdavo prikalbėti baisiausių dalykų ir padaryti tikrų nesąmonių“, – rašo J. Carrey.

„Nepaisant liūdnos ir audringos mūsų pirmųjų santykių pabaigos, Cat ir aš nusprendėme viską pamiršti ir pabandyti iš naujo. Prasidėjo naujas santykių etapas. Tie dešimt mėnesių buvo nuostabiausi mano gyvenime“, – rašo J. Carrey.

2015 metų rugsėjį pora pradėjo nesutarti ir aktorė išsikraustė gyventi kitur.

Dokumente taip pat tvirtinama, kad B. Sweetman 2015 metais prašė J. Carrey jai „nupirkti namus, o kai jis nesutiko, labai supyko“.

J. Carrey teisininkų komanda įsitikinusi, kad tiek aktorės motinos, tiek jos vyro kaltinimai tėra noras „akiplėšiškai pasipelnyti“.

J. Carrey oficialiai patvirtino dėl nugaros traumos tuo metu vartojęs stiprius skausmą malšinančius vaistus, tačiau, kartu apsigyvenus mylimajai, vaistų namie jis nebelaikė.

Pareiškimo pabaigoje jis aprašo šoką, kurį patyrė sužinojęs, kad buvusi mylimoji mirė ir teigia jos gedintis po šiai dienai.

Jim Carrey

„Cat savižudybė, kad ir kokia skaudi ir tragiška, buvo jos pačios pasirinkimas“, – teigiama dokumente.

Prie dokumento aktoriaus teisininkų komanda pridėjo J. Carrey ir C. White bendrų nuotraukų, darytų laimingiausiomis jų gyvenimo akimirkomis, susirašinėjimą su Brigit, jo paskutines žinutes jai ir C. White atsisveikinimo raštelį (kuriame nė žodeliu neužsimenama apie jokias lytiniu keliu plintančias ligas, dėl kurių, kaip teigia aktorės motina, jos dukra ir nusižudė).

B. Sweetman advokatas Michaelas Avenatti J. Carrey pavadino „pasibjaurėtinu ir nesąžiningu“.

„Šiandien J. Carrey pateikė visiškai jokio pagrindo neturinti dokumentą ir toliau puolė gedinčią motiną. Jo elgesys pasibjaurėtinas ir nesąžiningas. Kas galėtų pulti dukros netekusią motiną? J. Carrey tikras sukčius. Kai bus priverstas teisme prabilti davęs priesaiką, paaiškės visi tiesa“, – tvirtino advokatas.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)