Garsiai prieš karą pasisakiusių tarpe – tiek Ukrainos, tiek Rusijos pramogų verslo garsenybės. Pranešama, kad dabar dalis šių žmonių susilaukė atitinkamo „keršto“ – Rusijoje atšaukiami jų koncertai, pasirodymai ar kiti projektai.

Menininkams nelikus nuošalyje ir viešai pasmerkus Putino veiksmus, Rusijos valdžia uždraudė dainas iš Ukrainos muzikantų repertuaro, taip pat uždraudė rengti Rusijos atlikėjų, viešai pasmerkusių karą, koncertus.

Ši informacija pasirodė nepriklausomo naujienų portalo „Agentstvo“ kanale „Telegram“. Joje remiamasi vienos Maskvos muzikos grupės nario žodžiais. Tikinama, kad Rusijos valdžia stengiasi padaryti viską, kad sutramdytų karo priešininkus.

Muzikanto teigimu, prieš prasidedant jo grupės pasirodymui, kuris buvo surengtas praėjusį savaitgalį viename Maskvos barų, jie gavo uždraustų Ukrainos atlikėjų sąrašą. Tarp jų buvo Monatic, Okean Elzy, Nadia Dorofejeva, Nastia Kamensky, Max Barskih, Ivan Dorn, Svetlana Loboda, Vera Brežneva.

Verta pažymėti, kad trys paskutiniai, prasidėjus karui Donbase ir okupavus Krymą, toliau kūrė karjerą Rusijoje.

Sąraše taip pat yra karą viešai pasmerkę rusai, tarp kurių – Valerijus Meladzė, reperis Oxxxymiron, Maksimas Galkinas, Borisas Grebenščikovas.

Iš viso „juodajame sąraše“ atsidūrė 22 atlikėjai, artistai ar kiti pramogų versle žinomi žmonės.

Negana to, skelbiama, kad kai kurie atlikėjai, kurie dar nėra minimame sąraše, yra verčiami pasirašyti pasižadėjimus, jog šie apskritai nekalbės apie karą Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės