Skundą pateikusi jauna trečią dešimtį einanti aktorė kaltina G. Depardieu išžaginimu ir užpuolimu jo namuose Paryžiuje 2018 metų rugpjūčio mėnesį. Aktorė iš naujo pateikė savo pareiškimą po to, kai prokurorai 2019 metų birželį nutraukė tyrimą dėl įkalčių stokos.

Aktorei apkaltinus šiuo metu 71 metų G. Depardieu, Provanso Ekso prokurorai pradėjo ikiteisminį tyrimą ir vėliau jį perdavė kolegoms Paryžiuje.

Paryžiaus prokurorai tyrimą nutraukė po devynių mėnesių, 2019 metų pradžioje, kai tyrėjams nepavyko surinkti pakankamai įrodymų, kad galėtų pateikti oficialius kaltinimus.

Visgi dabar aktorė atnaujino procesą, kurioje ji pripažinta „nukentėjusiąja šalimi“, o tai pagal Prancūzijos įstatymus beveik visada reiškia, kad bylą nagrinės tyrimo teisėjas.

Su tyrimu susijęs šaltinis trečiadienį sakė, kad sprendimas pagaliau priimtas. Tai patvirtino šaltinis teisme.

G. Depardieu gynėjas Herve Temime'as sakė, kad nebuvo informuotas apie bylos atnaujinimą, tačiau tai pavadino „nereikšmingu įvykiu, nes tai buvo automatinis sprendimas“ paskirti tyrimo teisėją.

G. Depardieu, kuris yra laikomas superžvaigžde Prancūzijoje, išgarsėjęs vaidmenimis tokiuose filmuose kaip „Sirano de Beržerakas“, „Žanas de Floretas“ ir „Kamilė Klodel“, taip pat pasiekė sėkmingą tarptautinę karjerą ir dirbo su tokiais kino grandais kaip Peteris Weiras filme „Žalioji korta“ ir Ridley Scottas filme „1492“.

Aktorius turi Prancūzijos ir Rusijos pilietybes. Pastarąją jis priėmė 2013 metais, protestuodamas prieš mokesčių turtingiesiems didinimą jo tėvynėje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)