99-erių metų amžiaus Edinburgo kunigaikštis mirė balandžio mėnesį. Be to, karalienės anūkas princas Harry su žmona Meghan Markle išvyko gyventi į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV).

A. F. FitzRoy karališkajame dvare tarnavo visus 69-erius monarchės valdymo metus. 1954 m. Jos Didenybė tapo A. F. FitzRoy antrosios dukters ledi Virginios FitzRoy krikštamote.

1980 m. Graftono kunigaikštienė buvo paskelbta Karališkojo Viktorijos ordino Didžiojo Kryžiaus dama. Šis apdovanojimas asmeniškai įteikiamas karalienės už nuopelnus. Nedaug žmonių galėtų pasigirti tokiais ilgalaikiais ir artimais santykiais su Elžbieta II.

Per Elžbietos II valdymo laikotarpį A. F. FitzRoy buvo viena iš dviejų darbuotojų, atsakingų už karalienės drabužius ir papuošalus. Kadaise šios pareigos buvo laikomos gana svarbiomis. Visgi jas einanti rūmų tarnautoja turi ir mažiau matomą vaidmenį – būti monarchės patarėja ir bičiule.

A. F. FitzRoy garsėjo nepriekaištingu darbu ir niekada per daug neatviravo apie savo pareigas karališkojoje šeimoje. Ji dalyvaudavo visuose svarbiausiuose karališkuosiuose renginiuose, pavyzdžiui, atvykus kitos šalies vadovui ar parlamento sesijos atidarymo ceremonijos metu, bei buvo atsakinga už freilinų pamainas.

Ji lydėjo karalienę į Nigeriją 1956 m. bei į Paryžių 1972 m. ir Rusiją 1994-aisiais. 1980 m. įvykusio vizito į Maroką metu kunigaikštienei buvo liepta palikti tuometinio valdovo karaliaus Hassano rūmus, nors ji ir buvo pakviesta pasilikti.

1920 m. gimusi kaip Anne Fortune Smith, moteris 1946 m. ištekėjo už 11-ojo Graftono kunigaikščio Hugh FitzRoy ir su juo susilaukė penkių vaikų. Sutuoktinis mirė 2011 m. balandžio mėnesį. Graftono kunigaikštienės titulą ji pradėjo naudoti mirus H. FitzRoy tėvui.

A. F. FitzRoy pradėjo tarnauti karališkajame dvare 1953-iaisiais, tais pačiais metais, kai Elžbieta II buvo karūnuota. Tada ji ėjo freilinos pareigas. 1965 m. A. F. FitzRoy tapo Karališkojo Viktorijos ordino riterė ir buvo viena artimiausių Elžbietos II draugių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)