Lisa Niemi Swayze ištekėjo už aktoriaus 1975 m.

Pasak jos, vyras buvo ankstyvame amžiuje labai traumuotas. Aktoriaus motina Patsy Swayze nevengdavo pakelti rankos prieš sūnų ne tik vaikystėje, bet ir jam tapus paaugliu, rašo dailymail.co.uk.

„Kartais ji būdavo visiškai negailestinga“, – pasakoja Lisa dokumentiniame filme „Aš esu Patrickas Swayze“, kuris neseniai išvydo dienos šviesą.

Patrick Swayze ir Lisa Niemi

Patrickas buvo antras iš penkių Patsy ir jos vyro Jessie‘o vaikų. Šeima gyveno Hiustone, Teksaso valstijoje.

Patsy buvo garsi choreografė, šokių mokytoja. Ji turėjo šokių mokyklą „Swayze School of Dance“, mokė kelis „Emmy“ ir „Tony“ apdovanojimus pelniusius aktorius.

Paaugusį Patricką motina ėmė mokyti šokti studijoje. Lisos teigimu, Patsy perfekcionizmas ir dideli lūkesčiai dažnai virsdavo fiziniu smurtavimu.

Kaip minėjo Lisa, Patrickas jai pasakojo, kad vaikystėje motina jam vis suduodavo. Pasak Lisos, jis mėgdavo pasakoti ir apie tą dieną, kai fizinis smurtavimas pagaliau baigėsi: „Patrickas pasakodavo apie savo 18-ą gimtadienį, kai Patsy norėjo jam įkrėsti, bet tėvas pasakė motinai, kad paprašys skyrybų, jei ji dar kartą pakels ranką prieš jų sūnų. Daugiau ji nebepakėlė prieš jį rankos“, – pasakojo Lisa.

Pati Patsy vaikystėje buvo patyrusi fizinį smurtą. Lisa mano, kad ji nesąmoningai buvo perėmusi jai įprastą šeimos modelį ir kad taip dažnai nutinka šeimose, kuriose pasitaiko prievartos.

Lisa susipažino su Patricku, kai jam buvo 18 m., įstojusi į „Swayze School of Dance“ šokių mokyklą.

Ji pasakojo, kad išsikraustęs iš namų Patrickas ėmė pozityviau vertinti motiną.

Patrick Swayze

Patsy atvyko į Holivudą ir ėmė dirbti choreografe kino pramonėje.

Pirmas garsus filmas, kuriam ji kūrė choreografiją, buvo 1980 m. „Urban Cowboy“ su Johnu Travolta ir Debra Winger.

Po vyro Jesse‘o mirties 1982 m. Patsy ėmė artimiau bendrauti su sūnumi Patricku ir jo žmona Patsy, kurie vaikų neturėjo.

„Kartais Patsy būdavo be proto kritiška, negatyvi. Vis tik suprato – jei nori bendrauti su mumis, turi būti švelnesnė, taip ir stengėsi elgtis“, – pasakojo aktoriaus našlė.

Patrickas su motina buvo artimi iki pat aktoriaus mirties nuo kasos vėžio 2009 m. rugsėjį.

Patsy gyveno ilgiau, nei sūnus, po jo mirties bendravimas su marčia Lisa nenutrūko. Patsy mirė 2013 m. rugsėjį, būdama 86 m. amžiaus, nuo insulto komplikacijų.

„Ji buvo sudėtingo būdo moteris, gaivališka, stipri gyvenimo jėga. Patrickas labai ją mylėjo ir gerbė“, – pasakojo aktoriaus našlė.

Tiesa, pačiai Lisai teko paneigti gandus, kad ji keldavo ranką prieš vyrą. 2016 m. poros draugu prisistatęs šaltinis pasakojo „RadarOnline“, neva Lisa mušdavo Patricką. Į klausimą, ar Lisa suduodavo Patrickui, kai jis jau sirgo vėžiu, šaltinis pareiškė: „O taip. Ji trenkdavo jam įvairiais daiktais, įsikibdavo nagais į rankas, į kaklą. Trenkdavo jam, suduodavo per vedą. Sergant vėžiu, jo svoris sumažėjo nuo 81,5 kg iki 41 kg. Ji visada būdavo pranašesnė, nes jis jai nesuduodavo. Jis buvo tvirtai nusprendęs nepakelti prieš ją rankos.“

Lisos atstovas spaudai paneigė šiuos gandus: „Kategoriškai teigiame – tai netiesa. Ir viskas.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)