„Olegai Michailovičiau Gazmanovai, turiu jums naujienų. Nieko asmeniško. Kiekvienas turi savo darbą, kaip sakant.

Noriu jus oficialiai informuoti, kad Ukrainos teismas sutiko su Ukrainos prokurorų prašymu ir leido jiems jus suimti bei pristatyti į Ukrainos teritoriją su tikslu jus sulaikyti.

Vargu, ar pasirodysite čia savanoriškai, o juolab atvyksite kaip turistas. Todėl esame priversti inicijuoti tarptautinę jūsų paiešką.

<...> Prašau nepasikliauti savo galingais draugais ir patarėjais, neprašyti patarimų iš gerų teisininkų, kurių Rusijos Federacijoje, tikiu, netrūksta. Kai jie jūsų neklaidins, galėsite lengviau įvertinti savo padėtį. Esmė viena – būti sąžiningu.

Mes, ukrainiečiai, manome, kad pareigūnai, tarp kurių ir rusai, šiandien Ukrainoje daro nusikaltimus“, – feisbuke rašo prokurorė.

Primename, kad Ukrainos teismas prokuratūrai patikėjo suimti ir kino režisierių bei aktorių Nikitą Michalkovą. Pradėta oficiali procedūra dėl garsaus ruso įtraukimo į ieškomų žmonių sąrašą, siekiama jam pritaikyti kardomąsias priemones.

Apie tai socialiniame tinkle taip pat paskelbė Ukrainos generalinė prokurorė I. Venediktova.

Čia ji pareiškė, kad rusų režisieriaus filmai patiko, tačiau „laikai pasikeitė“.

„Dėl vienokių ar kitokių priežasčių nustojote vaidinti vaidybiniuose filmuose, užtai karjerą tęsiate dokumentiniuose filmuose apie karą“, – rašoma „Facebook“ įraše.

„Mes visi puikiai suprantame, kokią vietą Rusijos Federacijos valdžios hierarchijoje užimate – toli gražu ne paskutinę. Tikiu, kad palaikote glaudžius ryšius su pirmaisiais Rusijos Federacijos asmenimis ir būtent taip jūs uoliai palaikote karą“, – tęsė generalinė prokurorė.

Ji taip pat pranešė, kad Ukrainos teismas leido šį asmenį suimti, pristatyti į teismą, kur jam bus paskirta kardomoji priemonė.

„Tiksliai nupasakosiu, kaip toliau klostysis įvykiai ir kokia bus jūsų reakcija. Pirmiausia pageidausite rusų, kad jie pakomentuotų mano žinutę. Nesitikėsite nieko blogo, visi sakys, kad prokurorė Venediktova išprotėjo ir nereikia į ją kreipti dėmesio. Tai suprasdama patikinu – pradėta oficiali jūsų įtraukimo į ieškomų asmenų sąrašą procedūra“, – soc. tinkle rašė prokurorė.

Ji taip pat perspėjo, kad N. Michalkovas gali būti sulaikytas kertant bet kurios valstybės sieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Dalintis
Nuomonės