Emma Heming Willis savo instagramo paskyroje paskelbė jaudinantį vaizdo įrašą, kuriame prašo garsenybių fotografų „laikytis pagarbaus atstumo“, viešumoje pamačius 67-erių metų amžiaus aktorių, skelbia nypost.com.

„Jeigu rūpinatės demencija sergančiu asmeniu, puikiai žinote, kaip jam nelengva, net kalbant apie tokius paprastus veiksmus kaip puodelio kavos įsigijimas“, – sakė 44-erių metų amžiaus E. H. Willis.

„Akivaizdu, kad žmonėms trūksta žinių apie tokius sutrikimus, – tęsė moteris. – Nešaukite pamatę mano vyrą, neklausinėkite, kaip jam sekasi, ir panašiai. Nesibraukite į jo asmeninę erdvę. Leiskite jį lydinčiam asmeniui saugiai jį nuvesti iš taško A į tašką B. Toks yra mano prašymas.“

„New York Post“ susisiekė su Willisų atstovais spaudai ir paprašė pateikti komentarų.

Pernai pavasarį aktoriui (67 m.) buvo diagnozavę afaziją – dalinį kalbos praradimą; kaip skelbiama pranešime, aktoriaus būklė progresavo, ir dabar medikai pateikė konkretesnę diagnozę.
Frontotemporalinė demencija – dažna diagnozė vyresniems nei 60 m. žmonėms.

„Kol kas nėra gydymo nuo šios ligos, belieka tikėtis, kad ateityje tai pasikeis“, – rašoma pranešime.

B. Willisas išgarsėjo devintą ir dešimtą dešimtmetį, kai suvaidino didelio populiarumo sulaukusiuose filmuose „Die Hard“ („Kietas riešutėlis“), „The Sixth Sense“ („Šeštasis pojūtis“), „Armageddon“ ir „Pulp Fiction“ („Bulvarinis skaitalas“).

Jis buvo penkis kartus nominuotas „Auksinio gaublio“ apdovanojimams, vieną jų gavo – už vaidmenį filme „Moonlighting“ („Mėnulio šviesa“), pelnė du „Emmy“ apdovanojimus, o buvo nominuotas trims.

Pernai aktorius liovėsi vaidinti, kadangi dėl ligos jam sutriko kalba.

Artimųjų pranešime rašoma: „Bruce visada siekė padėti žmonėms, atkreipti dėmesį į svarbius dalykus tiek viešai, tiek privačiame gyvenime. Mes jaučiame – jei jis galėtų, norėtų paskatinti atkreipti dėmesį <...> į tuos, kurie serga šia alinančia liga, ir į tai, kad nuo jos nukenčia daug individų ir jų artimųjų.“

Pranešimą pasirašė B. Williso artimieji – žmona Emma Heming (su kuria jie turi dvi dukteris), buvusi žmona Demi Moore ir trys jų dukterys.

Amerikietė žurnalistė Maria Shriver, kuri daug rašo apie smegenų sutrikimais sergančius žmones ir apie šios srities medicininius tyrimus, parašė tviteryje: „Visa širdimi esu su Bruce Willisu ir jo šeima, esu jiems dėkinga už atvirumą, kuris yra be galo reikalingas. Kai žmonės būna atviri, tai visiems padeda. Labai sunku išgirsti diagnozę, kita vertus, dauguma ir pajunta palengvėjimą, išgirdę diagnozę.

B. Willisui paramą išsakė aktorius Aaronas Paulas, išsėtine skleroze serganti aktorė Selma Blair, amerikietė dainininkė Queen Latifah ir kiti.

Frontotemporalinė demencija paveikia žmogaus elgseną, sutrikdo kalbą, judėjimą, galimas raumenų silpnumas, šlapimo ar tuštinimosi funkcijų nekontroliavimas, tiesa, tai pastebima vėlesnėse ligos stadijose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją