„Turiu vaizdo įrašą, kaip išnyru į paviršių ir sakau „Aš juk negyva, taip? Miriau?“ Tą pačią sekundę norėjau sužinoti, kiek laiko išbuvau po vandeniu. Tiesiog negalėjau patikėti“, – sakė ji.

K. Winslet paaiškino, kad tiek ilgai būti sulaikius kvapą nebuvo primygtinis režisieriaus Jameso Camerono reikalavimas, tačiau aktorė pati panoro išbandyti savo jėgas ir pagerinti asmeninį rekordą. Be to, ji pranoko ir rekordą, iki tol priklausiusi Tomui Cruise‘ui, kuris po vandeniu išbuvo šešias minutes (kai 2015 metais buvo filmuojama „Neįmanoma misija“).

„Tiesiog man pasitaikė puiki proga pagerinti savo rekordą. Norėjau jį pagerinti. Jis buvo šešios minutės ir keturiolika sekundžių. Taigi, pagerinau net ne tas žodis — daugiau nei minute“, – džiaugėsi K. Winslet.

K. Winslet teko po vandeniu praleisti labai nemažai laiko, režisierius norėjo, kad scenos po vandeniu būtų kuo įmanoma autentiškesnės. Visa komanda ta proga buvo priversta išmokti nardyti, o pats J. Cameronas netgi sugalvojo naują technologiją, kaip po vandeniu filmuoti veiksmo scenas.

Nors dirbti po vandeniu ir nebuvo lengva, K. Winslet sako, kad didžiausias iššūkis visgi buvo „susiliejimas su J. Camerono sugalvotu pasauliu“: „Didžiausias iššūkis buvo tai, apie ką žmonės nesusimąsto – tai įsilieti į tą pasaulį, apsimesti, kad visada jam priklausei“.

Už Na‘vi genties žmonių judesio pamokas ji dėkinga aktorei Zoe Saldanai: „Buvo labai sunku išmokti tų judesių, bet turėjau puikius mokytojus, kurie su manimi dirbo. Nėra nieko baisiau, kaip bet kokia kaina įsitraukti norintis naujas aktorius, puikiai tai žinau“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją