Specialųjį leidimą išdavęs pareigūnas sakė, kad Meghan yra „akivaizdžiai susipainiojusi“ dėl santuokos, skelbia thesun.co.uk.

Skandalingame interviu su garsiąja televizijos laidų vedėja Oprah Winfrey Sasekso kunigaikščiai pareiškė, kad susituokė „savo namo kieme“ likus trims dienoms iki prašmatnių viešų vestuvių 2018 m. gegužės 19-ąją.

Bet vakar, kai pirmą kartą buvo paviešinta jųdviejų santuokos liudijimo kopija, buvęs Profesijų biuro vyriausiasis tarnautojas Stephenas Bortonas šį teiginį atmetė.

S. Bortonas „The Sun“ sakė: „Deja, bet Meghan yra akivaizdžiai susipainiojusi ir klaidingai informuota. Jie nesusituokė trimis dienomis anksčiau Kenterberio arkivyskupo akivaizdoje.“

„Specialusis leidimas, kurį padėjau parengti, suteikė jiems teisę susituokti Vindzoro pilyje esančioje Šv. Jurgio koplyčioje. 2018 m. gegužės 19 d. ten įvykusią ceremoniją stebėjo milijonai pasaulio gyventojų. Tai buvo oficialios vestuvės, surengtos laikantis įstatymų ir pripažintos Anglikonų Bažnyčios“, – pridūrė S. Bortonas.

„Manau, kad juodu tiesiog apsikeitė paprastais įžadais, kuriuos galbūt net patys ir parašė. Pasakė įžadus girdint Kenterberio arkivyskupui, ir viskas. Arba tai galėjo būti vestuvių repeticija“, – tęsė jis.

39-erių metų amžiaus M. Markle pribloškė pasaulį pasakiusi O. Winfrey: „Žinote, mes susituokėme likus trims dienoms iki oficialios ceremonijos. To niekas nežino. Įsirėminome įžadus, kuriuos davėme savo namo kieme, girdint Kenterberio arkivyskupui.“

Taip pat ji papasakojo, kad su Harry paskambino Kenterberio arkivyskupui didžiai gerbiamam Justinui Welby ir paprašė privačiai sutuokti jųdviejų name „Nottingham Cottage“, esančiame Kensingtono rūmų teritorijoje.

36-erių metų amžiaus princas Harry įsiterpė: „Taip, buvome tik trise.“

Visgi dabar Profesijų biuro konsultantu dirbantis S. Bortonas paaiškino: „Jie negalėjo susituokti „Nottingham Cottage“ teritorijoje, nes tai nėra tokioms ceremonijoms skirta vieta, be to, buvo per mažai liudininkų. Negalima susituokti dalyvaujant tik jauniesiems ir dvasininkui. Tokia ceremonija neturi teisinės galios. Manau, kad Sasekso kunigaikštienė susipainiojo, o bet koks įžadų davimo liudijimas, kurį ji neva pasikabino ant sienos, nėra oficialus santuokos liudijimas. Karališkosios vestuvės įvyko Šv. Jurgio koplyčioje, laikantis 1772-ųjų Karališkųjų vedybų įstatymo, kuris neseniai buvo pataisytas. Kad jie galėtų susituokti, buvo išduotas specialusis leidimas ir užfiksuotas Jos Didenybės karalienės žodinis pritarimas santuokai bei vestuvių vieta.“

S. Bortonas taip pat atskleidė, kad oficialus 325 svarų sterlingų mokestis, paprastai mokamas už specialųjį leidimą, šiuo atveju nebuvo taikomas.

Oficialaus santuokos liudijimo kopijoje esantys duomenys patvirtina, kad vestuvių ceremonija iš tikrųjų įvyko 2018 m. gegužės 19 d. Vindzoro pilyje. Santuokos liudininkais nurodyti princas Charlesas ir M. Markle mama Doria Ragland. Dokumente taip pat rašoma, kad Sasekso kunigaikščiai susituokė „pagal Anglikonų Bažnyčios papročius ir ceremonijas“, gavę Kenterberio arkivyskupo specialųjį leidimą. Apačioje esanti data – 2021 m. kovo 16 d. – yra santuokos liudijimo kopijos išdavimo data.

„The Sun“ pirmiausia susisiekė su Vindzoro registrų biuru, tačiau jo darbuotojai pasakė, kad santuokos liudijimo neturi, ir pasiūlė kreiptis į Bendrąjį registrų biurą, kur saugomi visi gimimo, mirties ir santuokos liudijimai. „The Sun“ sumokėjo 42 svarus sterlingų ir liudijimo kopiją gavo paštu.

Prieš santuoką Harry buvo įvardytas kaip „nevedęs“, o jo užsiėmimas – „Jungtinės Karalystės princas“; Meghan įvardyta kaip „išsiskyrusi“, jos užsiėmimas – „aktorė“.

Nuotakos tėvas Thomas Markle’as įvardytas kaip „už apšvietimą atsakingas asmuo“, o Charlesas – kaip „Jungtinės Karalystės princas“.

Harry ir Meghan vestuvėse dalyvavo 600 svečių, o visa šventė, įskaitant apsaugą, turėjo atsieiti apie 32 mln. svarų sterlingų.

Jeigu O. Winfrey atskleista informacija yra teisinga, vadinasi, Anglikonų Bažnyčios lyderis Kenterberio arkivyskupas ne tik pažeidė įstatymą, bet ir vadovavo „netikrų“ karališkųjų vestuvių ceremonijai monarchės, kuri yra nominali Anglikonų Bažnyčios galva, akivaizdoje.

Arkivyskupo atstovas spaudai pranešė, kad nekomentuos asmeninių ar bažnytinių reikalų.

Anglikonų Bažnyčios kunigas Markas Edwardsas iš Niukaslo sakė: „Kai paskambinau į Lambetho rūmus ir paklausiau apie vestuves, gavau atsakymą, kad J. Welby nedalyvauja privačiose vestuvių ceremonijose. Meghan kažką supainiojo. Kita vertus, būtina atsižvelgti į tą faktą, kad arkivyskupas kol kas viešai nieko nepakomentavo.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)