Rašoma, kad karalienė Elizabeth II, pasitraukus princui Harry, nusprendė pakeisti jo brolio princo Williamo bei jo žmonos Kate Middleton karališkuosius titulis.

37-erių Williamas taps britų monarchijos atstovu Škotijos bažnyčiai. Jam einant šias pareigas teks vykti į įvairius oficialius vizitus bei dalyvauti ceremonijose. Šias pareigas princas perims iš dešimtojo Buccleucho hercogo Richardo Scotto. Iki jo šios atsakingos pareigos buvo patikėtos princesei Anne.

Kartu su vyru kiek keisis ir Kate Middleton rolė. Ji padės jam vykdant skirtas pareigas bei kartu vyks į vizitus ir oficialias ceremonijas.

Šių pokyčių eilėje į sostą buvo imtasi po to kai princas Harry ir jo žmona Meghan sutiko atsisakyti savo karališkųjų titulų ir nebegaus viešųjų lėšų, šeštadienį paskelbė Bakingamo rūmai. Tai yra dalis jų susitarimo su karaliene, kad jiedu galėtų daugiau asmeninio laiko praleisti Kanadoje, jau anksčiau skelbė BNS.

Susitarimas reiškia, kad į karalienės Elizabet II anūką Harry ir jo amerikietę žmoną Meghan nebebus kreipiamasi „karališkoji didenybė". Toks pats likimas ištiko ir Harry velionę motiną princesę Dianą po šios 1996 metais įvykusių skyrybų su princu Charlesu.

„Po daugelio mėnesių pokalbių ir pastaruoju metu įvykusių diskusijų man malonu pranešti, kad kartu mes radome konstruktyvų ir paremiantį būdą mano anūkui ir jo šeimai gyventi toliau, – išplatintame pareiškime sakė 93 metų monarchė. – Pripažįstu, kad dėl didžiulio pastarųjų dvejų metų dėmesio jie susidūrė su iššūkiais, ir palaikau jų norą gyventi labiau nepriklausomą gyvenimą."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)