Kaip rašo People.com, 93-jų monarchė viešai pareiškė, jog dar tik vyksta tokie pokalbiai su anūku ir jo žmona, tačiau niekas galutinai nenuspręsta.

„Diskusijos su Sasekso kunigaikščiu ir kunigaikštiene – dar ankstyvose stadijose. Mes suprantame jų norą sukti kitu keliu, tačiau tai labai sudėtingi klausimai, kuriems išspręsti prireiks laiko“, – praėjus porai valandų nuo princo ir jo žmonos pareiškimo karalienės žodžius perdavė Bakingemo rūmai.

Tai gali reikšti, kad karalienė, kuriai šeimos įvaizdis labai svarbus, nesutiks su Harry ir Meghan sprendimu.

People.com šaltinių rūmuose teigimu, apie tokį Harry ir Meghan pareiškimą nežinojo nei karalienė, nei princo Harry tėvas Charlesas, nei brolis Williamas.

„Tai labai žeidžia šeimą“, – sakė karališkųjų rūmų šaltinis.

Negana to, kad nusprendė atsisakyti karališkųjų pareigų, Harry ir Meghan taip pat pareiškė ketinantys tapti ir finansiškai nepriklausomais. Taip pat pora užsiminė apie norą kraustytis gyventi į Šiaurės Ameriką.

Didžiosios Britanijos princas Harry ir jo žmona Meghan Markle atsisakys karališkosios šeimos aukšto rango narių statuso ir daugiau laiko leis Šiaurės Amerikoje, sakoma trečiadienį paskelbtame poros istoriniame pranešime.

„Ketiname nebebūti „aukšto rango“ karališkosios šeimos nariai ir dirbti, kad taptume finansiškai nepriklausomi, bet toliau visiškai palaikyti Jos Didenybę Karalienę“, – sakoma Bakingamo rūmų paskelbtame pranešime.

„Po daugelio mėnesių apmąstymų ir vidaus diskusijų pasirinkome atlikti tokį perėjimą šiais metais, pradėdami kurti pažangų naują vaidmenį šioje institucijoje, – pridūrė sutuoktiniai. – Dabar planuojame derinti savo laiką tarp Jungtinės Karalystės ir Šiaurės Amerikos.“

Princas Harry ir Meghan, turintys Sasekso kunigaikščių titulą, Kalėdas sutiko Kanadoje. Anksčiau jie kalbėjo patiriantys spaudimą dėl buvimo dėmesio centre po jųdviejų vestuvių ir sūnelio Archie gimimo gegužę.

Jie iš anksto paskelbė, kad Kalėdas praleis ne su karaliene Elizabeth II ir likusiais karališkosios šeimos nariai, o su Meghan motina Doria Ragland.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (296)