Į viešumą faktas apie 2005 metais Didžiosios Britanijos policijos surengtą slaptą apklausą iškilo tik dabar. Karalienės Elžbietos II sūnus buvo apklaustas dėl jo buvusios žmonos, princesės Dianos žūties – ir slaptumas buvo vienas pagrindinių šios apklausos prioritetų, rašo people.com.

Ši apklausa buvo 2004 metais Didžiosios Britanijos policijos pradėtos operacijos „Paget“, tyrusios įvairias princesės Dianos žūties sąmokslo teorijas, dalis.

Šią savaitę buvęs Skotland Jardo viršininkas Johnas Stevensas leidiniui „The Daily Mail“ atskleidė daugiau detalių apie šią apklausą, tyliai įvykusią Šv. Jokūbo rūmuose Londone. J. Stevensas sakė, kad norint išvengti galimo informacijos nutekėjimo bei viešumo, iš rūmų pusės apie šį susitikimą žinojo tik pats princas Charlesas ir jo asmeninis sekretorius, seras Michaelas Peatas, o iš teisėsaugos atstovų – tik jis pats ir vyresnysis tyrėjas Dave`as Douglasas.

Susitikimas įvyko 2005 metų gruodžio 6-ąją, princui Charlesui įtemptą dieną, kurios vakare dar buvo surengtas princo labdaros fondo „Prince`s Regeneration Trust“ priėmimas.

„Ši apklausa buvo unikali. Žinoma, pati situacija buvo unikali, – prisiminimais dalijosi J. Stevensas. – Tačiau mes ją sprendėme kaip su bet kokiais kitais liudininkais“.

J. Stevensas pasakojo, kad po nuoširdaus trumpo pokalbio jis garsiai perskaitė 1995 metais princesės Dianos rašytą raštelį, kuriame ji tvirtino, kad „jos vyras planuoja sukelti jos automobilio avariją, sugadinti stabdžius ir sukelti rimtą galvos traumą“, kad galėtų vesti princų Williamo bei Harry auklę Tiggy Legge – Bourke. Charlesas ir Diana išsiskyrė 1996 metais.

Diana tame pačiame raštelyje pridūrė, kad dabartinė princo Charleso žmona, Kornvalio kunigaikštienė Camilla „tėra masalas“.

Pasak J. Stevenso, jis perskaitęs šį raštelį princui Charlesui ir tuomet jo paklausęs: „Kaip manote, sere, kodėl princesė jį parašė?“

Princas atsakė: „Nieko apie jį (raštelį – aut. past.) nežinojau, kol jo nepaskelbė žiniasklaida“.

„Jūs nekalbėjote su ja apie šį raštelį?“, – pasiteiravo J. Stevensas.

„Ne, aš nežinojau, kad jis egzistuoja“, – atsakė Charlesas.

Kai buvo paklaustas, ar „žino, kodėl princesei kilo tokie jausmai“, princas atsakė: „Ne, nežinau“.

„Galiausiai jis parodė itin didelį norą bendradarbiauti, nes neturėjo ko slėpti“, – pažymėjo J. Stevensas.

Šis princesės Dianos raštelis buvo parašytas maždaug tuo metu, kai ji per BBC laidą „Panorama“ davė garsųjį interviu Martinui Bashirui.

Praėjusį mėnesį buvusio aukščiausiojo teismo teisėjo Johno Dysono atliktas tyrimas nustatė, kad M. Bashiras pasitelkė „apgaulingus metodus“, kad gautų iš princesės šį interviu – užsakė suklastotus banko išrašus.

J. Stevensas „The Daily Mail“ sakė, jog gailisi, kad jis ir jo pareigūnai neapklausė M. Bashiro.

„Jeigu būtų kilę įtarimų, kad M. Bashiras princesei Dianai pateikė apgaulingus dokumentus, kas yra baudžiamasis nusikaltimas, mes būtume tai ištyrę. Mes tikrai būtume tai padarę, – teigė jis. – Tačiau tai, deja, paaiškėjo tik visai neseniai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)