Ji buvo skubiai nugabenta į kitą Ukrainos ligoninę po Rusijos atakos praėjusią savaitę, pranešė naujienų agentūra AP.

Chirurgas Timuras Marinas nustatė, kad jos klubas buvo sutraiškytas, o dubuo atsiskyrė.

Chirurgas pridūrė, kad kūdikis buvo pagimdytas per cezario pjūvio operaciją, tačiau „jokių gyvybės ženklų neparodė“.

Sutelkus dėmesį į moterį, „daugiau nei 30 minučių motinos gaivinimas nedavė rezultatų“.

„Abu mirė“, – sakė chirurgas.

Po sprogdinimo Rusija neigė smogusi uostamiesčio ligoninei. Jos ambasadorius prie JT ir ambasadorius Londone teigė, kad žiaurūs vaizdai surežisuoti.

Kai gydytojai bandė ją išgelbėti ir suprato, kad ji netenka kūdikio, ji sušuko: „Nužudykite mane dabar!“

Po tų pačių gimdymo namų griūties širdį daugeliui suspaudė ir kitos moters - Marianos Višegirskajos, nuotraukos. Nėštukė išgarsėjo po Rusijos karių antpuolio Mariupolio gimdymo namuose - jos, netrukus turinčios gimdyti, bėgančios baimės pilnomis akimis ir sužalotos, nuotrauka apkeliavo visą pasaulį.

Pranešama, kad sužalota nėščia moteris, kuri buvo nufotografuota evakuojantis iš rusų karių puolamų gimdymo namų, penktadienį pagimdė mergytę, praneša People.com.

Anot naujienų agentūros „Associated Press“, naujose nuotraukose užfiksuota Mariana Višegirskaya, besiilsinti ligoninėje su tik ką gimusia dukra, kurią pavadino Veronika. Jos vyras Jurijus buvo šalia ir vienoje iš nuotraukų laikė jų naujagimę.

Mariana Višegirskaja /Foto: Instagram, Scanpix

Pranešama, kad Vishegirskaya yra Ukrainoje žinoma grožio tinklaraštininkė ir influencerė, kurios „Instagram“ paskyra turi beveik 100 tūkst. sekėjų.

Tačiau košmaras, kurį ji patyrė bėgdama sužalota iš oro ataką patyrusių gimdymo namų, nebuvo visų bėdų pabaiga.


Rusijos ambasada Jungtinėje Karalystėje socialiniame tinkle „Twitter“, neturėdama jokių įrodymų, teigė, kad Marianos nuotraukos - sufabrikuotos. Neva moteris, nufotografuota su kraujuojančiomis žaizdomis ant veido, tebuvo aktorė, suvaidinusi traumas bei išgąstį, praneša „Insider“.

Negana to, Rusijos ambasados įraše, kuris netrukus buvo pašalintas iš socialinio tinklo, buvo teigiama, jog ligoninė „ilgai neveikė“, tačiau ja naudojosi „neonacinis“ Ukrainos karinis batalionas, kuris anksčiau buvo pašalinęs personalą.

Vienoje iš tviterio žinučių rašoma, kad moteris, kurią jie pavadino Marianna Podgurskaya, naudojo „labai tikrovišką grimą“, kad atrodytų, jog ji buvo sužalota.

Didžiosios Britanijos parlamento narė Nadine Dorries socialiniame tinkle „Twitter“ šiuos teiginius pavadino melagienomis.

Tviteris netrukus pašalino nebūtus kaltinimus Marianai.

Višegirskajos Instagramo paskyroje galima pamatyti kūdikio laukimo akimirkų, kurios įrodo, jog ji iš tiesų laukėsi ir nėra jokia aktorė. Tačiau ir Rusijos ambasados kaltinimų buvo negana. Mariana sulaukė dar ir puolimo Instagramo komentaruose. Rusų kalba parašytose žinutėse ji buvo puolama neva skleidžianti netiesą, o visą pasaulį apskriejusios už širdies griebiančios nuotraukos tėra suplanuota fotosesija.

Pasitaikė net tokių, kurie įžvelgė, jog jos nėštukės pilvas netikras ir moteris jau seniai ruošėsi šiai „provokacijai“.


Praėjusį ketvirtadienį Mariupolyje, viename iš Ukrainos miestų, Rusijos kariuomenė susprogdino gimdymo namus. Trys žmonės, tarp jų ir vienas vaikas, žuvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės