Bėgant metams D. Schwimmeriui teko patirti ir abejotinų karjeros vingių pasekmių, ir paragauti kritikos. Nesutarimai su kolegomis ir skandalingos bylos, deja, negalėjo nepalikti pėdsako profesiniame jo kelyje. Tačiau ar galima tikėtis, kad aktoriui kaip nors pavyktų vėl pelnyti prarastą reputaciją ir susigrąžinti buvusį populiarumą?
Visų pirma, matyt, reikėtų pabandyti atsakyti į visiems labiausiai rūpimą klausimą – kodėl D. Schwimmeris nebesifilmuoja Holivude?

Sunkus išbandymas šlove

Žaibiško D. Schwimmerio išpopuliarėjimo metais reikėtų laikyti 1994-uosius. Staiga aplankiusi sėkmė gal ir galėjo apsvaiginti, tačiau visiškai netrukus aktorius suprato, kad maudytis šlovės spinduliuose nėra taip malonu, kaip galbūt atrodo.

„Ta padėtis buvo gerokai erzinanti, be to, sujaukė mano santykius su kitais žmonėmis. Turėjo praeiti ne vieni metai, kad su ja apsiprasčiau ir nebejausčiau diskomforto,“ – sakė aktorius 2016 metais, dalyvaudamas tinklalaidėje „Awards Chatter“. – Būdavo, kad norėdavau pasislėpti po beisbolo kepuraite ar tapti nematomas.“

Aktorius taip pat užsiminė, kad balansuoti tarp uolaus darbo ir įžymybei tenkančio prestižo buvo ypač nelengva. „Nuolat sukau galvą, kaip likti aktoriumi šiame naujame pasaulyje, kaip sugebėti dirbti“, – prisimena D. Schwimmeris.

To paties tipo vaidmenys

Užmetus žvilgsnį į D. Schwimmerio puslapį svetainėje IMDb, nesunku pastebėti po „Draugų“ aktorių ištikusios identiteto krizės požymių. Be režisūrinių bandymų, teatro projektų ir įgarsinimo darbo, D. Schwimmeris tėra sukūręs vos keletą vaidmenų, kuriuos taikliausiai būtų galima pavadinti jo paties karikatūromis. Būtent tokiu amplua aktorius pasirodo televizijos šou „Curb Your Enthusiasm“, „30 Rock“, „Episodes“ ir BBC kanalu transliuotame „Come Fly With Me“.

„Scenoje jaučiuosi taip pat gerai, kaip ir televizijos studijoje arba filmavimo aikštelėje, – sakė D. Schwimmeris dienraščiui „Los Angeles Times“ 2016 metais, aiškindamas savo šlovės paradoksą –prisirišimą prie to paties tipo vaidmenų, nepaisant pasirinkimo laisvę praplečiančio finansinio stabilumo. – Iš tiesų neturiu jokios strategijos. Jei turėčiau, gal būčiau daug žymesnis filmų aktorius ar net žvaigždė.“

Grėsmė reputacijai

Labai rimta grėsmė D. Schwimmerio, kaip nepriekaištingo piliečio, reputacijai iškilo tada, kai labdaros fondo steigėjas Aaronas Tonkenas paskleidė gandą, kad už pasirodymą labdaros renginyje aktorius, esą, užsiprašė poros „Rolex“ firmos laikrodžių. 2006 metais D. Schwimmeris kreipėsi į teismą dėl šmeižto ir laimėjo bylą, be to, gavo 400 tūkst. JAV dolerių siekiančią kompensaciją. Galop A. Tonkenas sutiko paneigti savo pareiškimus ir atsiprašyti aktoriaus. Įdomu tai, kad šiam asmeniui buvo skirta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė už sukčiavimą, kuriuo jis buvo kaltinamas niekaip su šiuo atveju nesusijusioje byloje.

„Šis nuosprendis mane reabilituoja, – sakė tada D. Schwimmeris. – Gerai, kad Aaronas Tonkenas pasakė, kaip yra iš tikrųjų, ir pripažino, kad tai, ką kalbėjo apie mane, nebuvo tiesa.“

Rossas iš „Draugų“ teatro scenoje

Dar didesnį D. Schwimmerio atotrūkį nuo Holivudo lėmė aktoriaus grįžimas prie pirmosios savo aistros – teatro. 2005 metais jis debiutavo Vest Endo teatre vestuvėms besirengiančio vyro vaidmeniu Neilo LaBute‘o komedijoje „Some Girl(s)“.

„Neabejoju, kad atsiras tokių, kurie sakys, jog tai vėl Rossas, – sakė D. Schwimmeris leidiniui „Independent“. – Tiesą sakant, man tai tikrai nemalonu.“

Galima tik viltis, kad D. Schwimmeris tada nečiupo skaityti „Daily Mail“ – šiame bulvariniame dienraštyje kitaip nei Rossas iš „Draugų“ jis vargu ar buvo vadinamas. Vis dėlto ir BBC pakomentavo, kad jo vaidyba tiek primena tai, ką teko matyti situacijų komedijoje, kad apskritai atrodo neverta dėmesio.

Nepaisydamas kritiškų atsiliepimų, D. Schwimmeris tęsė darbą teatre. 2006 metais jis debiutavo Brodvėjuje kaip vienas iš pjesės „The Caine Mutiny Court-Martial“ personažų, o 2009 metais dalyvavo dramos „Our Town“ pastatyme Čikagoje.

Fiasko su „Feed the Beast“

Pasirodymas kanalu AMC transliuotame seriale „Feed the Beast“ tapo pirmuoju D. Schwimmerio vaidmeniu televizijoje nuo tada, kaip buvo pademonstruota finalinė „Draugų“ serija. Dramoje aktoriaus įkūnytas personažas, vardu Tommy Moranas, yra našliu likęs alkoholikas tėvas, taip pat restorano savininkas, netikėtai suvokiantis, kad įsivėlė į Bronkso nusikaltėlių grupuotės reikalus. Šis vaidmuo tikrai galėjo suteikti D. Schwimmeriui galimybę atskleisti daugiabriaunį savo, kaip aktoriaus, talentą, tačiau serialas netapo populiarus, o pakitusi D. Schwimmerio vaidyba taip pat nesukėlė susižavėjimo. Dienraštyje „Los Angeles Times“ aktoriaus bandymai perteikti kitokio tipo personažo charakterį buvo prilyginti akivaizdžiai perdėtoms pastangoms.

Filmų ir įvairios medijos apžvalgoms skirtame portale „Metacritic“ kriminalinė drama buvo įvertinta 46 balais, o panašaus turinio svetainės „Rotten Tomatoes“ leidėjai jai skyrė vos 23 proc. Kaip ir galima buvo tikėtis, po vienintelio sezono 2016-aisiais, serialo gamyba buvo be jokių skrupulų nutraukta.

Skyrybos su žmona 2017-aisiais

2017 metais D. Schwimmeris ir Zoe Buckman paskelbė apie skyrybas po septynerius metus trukusios santuokos. Ši žinia buvo papildyta labai aiškiu komentaru, kad šeima ir toliau liks svarbiausias aktoriaus prioritetas.

„Skatinami didžiulės meilės, pagarbos ir draugiškų jausmų nutarėme šiek tiek laiko praleisti atskirai, kol apsispręsime dėl santykių ateities, – nurodė buvusi pora žurnalui „Us Weekly“ perduotame pranešime. – Pagrindiniu prioritetu šiuo iššūkių laikotarpiu, žinoma, liks laimingas ir visavertis mūsų dukters gyvenimas, todėl tikimės supratingumo ir prašome gerbti mūsų privatumą, kadangi ketiname ir toliau kartu ją auginti, nors ir pradedame naują šeimyninių savo santykių skyrių.“

Kaltas dėl neįvykstančio „Draugų“ sugrįžimo?

Su keleto populiarių situacijų komedijų, tokių kaip „Vilas ir Greisė“ („Will & Grace“) bei „Pilna troba“ („Full House“), atgimimu „Draugų“ fanai taip pat nekantriai laukė, kada į ekranus sugrįš penki jų pamėgti personažai. Vis dėlto taip neįvyko. Kas dėl to kaltas?

Vėl susivienyti, pasak kalbų, trukdo D. Schwimmerio neapsisprendimas. Šį gandą pirmoji paskleidė aktorė Courtney Cox, suvaidinusi D. Schwimmerio jaunesniąją seserį Monicą Geller. 2015 metų birželį, kalbėdama apie galimą serialo tęsinį, ji pasakė: „Neketiname to daryti! Taip tiesiog nenutiks.“

Paklausta, ar aktorių komanda pastaraisiais metais bent neoficialiai buvo susitikusi, ji paaiškino: „Maždaug 80 proc. mūsų grupės susitarti pavyksta, tačiau visada atsiranda vienas asmuo, kuris paskutinę akimirką persigalvoja.“ Neužilgo aktorė pridūrė: „Pavardžių sakyti neketinu, bet galbūt tai ne Schwimmeris.“ Ar D. Schwimmeris sužlugdo tik planus kartu papietauti? O galbūt kaip tik jis kaltas ir dėl neįvykstančio „Draugų“ sugrįžimo į televizijos ekranus?

Pats D. Schwimmeris, be kita ko, yra pasakęs, kad mintis išvysti senstelėjusią „Draugų“ komandą ypač didelio entuziazmo jam nekelia. „Labai abejoju, ar norėčiau pasimatyti, kai tapsime lazdelėmis besiramsčiuojantys klipatos“, – samprotavo aktorius dalyvaudamas laidoje „Megyn Kelly Today“.

Nuotraukų albume - namas iš „Draugų“ serialo:

Geriausio jo darbo daugelis tikrai nematė

Abejingų nepaliekanti D. Schwimmerio vaidyba 2005 metų dramoje „Duane Hopwood“ buvo vertinama kaip vienas iš stipriausių aktoriaus pasirodymų, tik šį filmą, deja, mažai kas matė.

„Tai ne komedija. Vaidinau tėvą, kovojantį su priklausomybe nuo alkoholio, išgyvenantį skyrybas ir atskirtį nuo dviejų savo dukterų. Tikrai didžiuojuosi tuo filmu. Tai buvo tikrą dramą patiriančio tikro žmogaus vaidmuo“, – sakė tada „Independent“ kalbintas D. Schwimmeris.

Žymus kino kritikas Rogeris Ebertas „Duane Hopwood“ įvertino teigiamai ir net pavadino jį viena iš geriausių 2005 metų kino juostų, o D. Schwimmerio darbą prilygino apie karjeros lūžį bylojančiam pasirodymui. Visgi po premjeros Sandanso filmų festivalyje „Duane Hopwood“ buvo demonstruotas ypač ribotai ir sulaukė prieštaringų vertinimų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)