Kinematografė Halyna Hutchins buvo mirtinai sužalota ketvirtadienį, vesterno „Rust“ filmavimo metu. Už jos stovėjęs režisierius Joelis Souza buvo sužeistas į petį. Jis išleistas iš ligoninės.

Incidentas įvyko šioje pietvakarinėje valstijoje filmuojant scenas vesternui „Rastas“ (Rust), kuriame A. Baldwinas atlieka pagrindinį vaidmenį. Dėl šios nelaimės jokie kaltinimai nebuvo pateikti, aplinkybės tiriamos.

Savo pareiškime pašautas, tačiau išgyvenęs J. Souza sakė: „Esu sukrėstas dėl kolegės ir bičiulės mirties. Ji buvo maloni, gyvybinga, itin talentinga, buvo tikra kovotoja“.

„Šiuo sudėtingu metu aš galvoju apie jos šeimą.“

Ukrainoje gimusi H. Hutchins, kuriai buvo 42-eji, užaugo tarybinėje karinėje bazėje už poliarinio rato. Ji studijavo žurnalistiką Kijeve ir kinematografiją Los Andžele, o 2019 m. straipsnyje žurnale „The American Cinematographer“ buvo apibūdinta „kylančia žvaigžde“.

BBC gavo dokumentą, kuriame išvardinta, kas iš komandos narių turėjo dalyvauti filmavime lemtingą dieną. Hannah Gutierrez Reed įvardinta kaip ginklų specialistė, atsakinga už naudojamų rekvizitų saugumą. „LA Times“ žiniomis, iki šiol ji tik kartą ėjo šias pareigas.

Tuo metu „Variety“ paskelbė, kad Tarptautinis teatro scenos darbuotojų aljansas (IATSE) savo nariams išsiuntė elektroninį laišką, kuriame teigiama, kad ginklas buvo užtaisytas vienu tikru šoviniu.

Filme „Rust“ A. Baldwinas vaidina vyrą, kurio vaikaitis nuteistas mirti už netyčinę žmogžudystę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)