Kadangi pasaulyje siaučia koronaviruso pandemija, šiemet gražinant Baltuosius rūmus buvo pagerbti svarbiausių profesijų atstovai, skelbia CNN. Raudonajame kambaryje stovi apšviestas keraminis pašto skyriaus muliažas ir eglutė, nukabinėta būtiniausias profesijas simbolizuojančiais žaisliukais, tokiais kaip šiukšliavežis, mokslininkas, slaugė, medicininis chalatas ir slaugės kepuraitė.

„Šlovė Amerikos kasdieniams didvyriams, atsiduriantiems priešakinėse kovos su koronavirusu linijose. Rankų darbo žaisliukai pabrėžia daugybės profesijų atstovų ir savanorių, kurie nesavanaudiškai gelbėja savo bendruomenes, svarbą“, – nurodė pirmosios ponios Melanios Trump kanceliarijos darbuotojai.

Pirmoji ponia ir prezidentas D. Trumpas turėtų surengti daugybę šventinių vakarėlių, nepaisant šalyje prastėjančios situacijos dėl koronaviruso. M. Trump kanceliarijos atstovų teigimu, šiais metais Baltiesiems rūmams papuošti prireikė 106 vainikų, 62 eglučių, daugiau nei 350 metrų girliandos, per 3 200 lempučių, daugiau nei 17 tūkst. kaspinų ir daugiau nei 150 rūšių gėlių bei kitos augmenijos.

Nors buvusi M. Trump patarėja ir bičiulė Stephanie Winston Wolkoff neseniai paviešino garso įrašą, kuriame pirmoji ponia klausia, „kam čia rūpi tos sumautos Kalėdos?“, Rytinis sparnas pranešė, kad M. Trump asmeniškai vadovavo puošimo darbams.

„Ponia Trump pati parinko kiekvieną Baltųjų rūmų kalėdinių puošmenų smulkmeną, kad atiduotų duoklę šiai šaliai, kuria galime didžiuotis“, – teigė M. Trump kanceliarija.

Dekoracijos buvo kruopščiai apgalvotos. Pagerbiami ne tik svarbiausi darbuotojai – Paauksuotame kambaryje yra Kennedy skirta eglutė, papuošta prezidento Johno F. Kennedy portretu ir burlaivių modeliais. Eglutė stovi netoli buvusios pirmosios ponios Jacqueline Kennedy portreto.
Oficialioji 5,6 metro aukščio eglė, praėjusią savaitę atkeliavusi iš Vakarų Virdžinijos valstijos, buvo pastatyta Mėlynajame kambaryje. Ji papuošta iš visos šalies atsiųstais vaikų rankdarbiais. Be to, šiais metais Baltųjų rūmų formos imbierinis tešlainis buvo pirmą kartą papildytas rožynu.

Rytiniame kambaryje žalumynai nukabinėti žaisliniais lėktuvais ir erdvėlaiviais, atsispindinčiais dideliame veidrodyje. Taip pat yra mašinėlių ir žaislinis traukinys „Baltųjų rūmų ekspresas“.

Porceliano kambaryje šiemet buvo sukurta jauki šventinė scena: ant valgomojo stalo guli sausainiai ir kiti kepiniai, o ant židinio atbrailos kabo kojinės su išsiuvinėtais užrašais POTUS (Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas), FLOTUS (Jungtinių Amerikos Valstijų pirmoji ponia) ir „Barron“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)