People.com rašo, jog S. Connery gyvybė užgeso miegant, paskutines gyvenimo dienas jis leido Bahamose. Mirties priežastis neskelbiama, tačiau žmona užsiminė, kad pastaruoju metu S. Connery sirgo senatvine demencija.

"Aktoriaus žmona Micheline bei du sūnūs Jasonas ir Stephane'as patvirtino, kad jis mirė miegodamas, apsuptas šeimos narių. Atsisveikinimas su žvaigžde planuojamas pasibaigus pandemijai", - teigė S. Connery atstovas."

Patvirtindamas informaciją apie tėvo mirtį BBC, jo 57-erių sūnus Jasonas teigė, kad Jamesą Bondą vaidinęs aktorius kurį laiką jautėsi prastai.

Pasitraukus iš viešumos 2011 metais, S. Connery buvo matomas labai retai. Viena paskutiniųjų jo nuotraukų, paviešinta socialiniuose tinkluose buvo per aktoriaus 89-ąjį gimtadienį.

Jo sūnaus žmona Fiona Ufton, sveikindama šešurą, socialiniuose tinkluose publikavo nuotrauką. Joje kino legenda, gerokai sublogusi ir net sunkiai atpažįstama, nežiūri į objektyvą, rodo santūrią šypseną ir laiko iškėlusi rodomąjį pirštą.

Škotas S. Connery buvo geriausiai atpažįstamas dėl kultinio agento Jameso Bondo vaidmens.

Aktorius tapo pirmuoju, kuris šį vaidmenį išpopuliarino didžiuosiuose kino ekranuose ir suvaidino septyniuose filmuose apie agento 007 gyvenimą.

Per dešimtmečius trukusią karjerą S. Connery pelnė ne vieną prestižinį įvertinimą, tarp kurių – „Oskaro“ statulėlė, du BAFTA ir trys „Auksinio gaublio“ apdovanojimai.

2000-aisiais škotų aktorius buvo įšventintas į riterius.

Rugpjūtį aktorius atšventė savo 90-ies metų jubiliejų.

Iki pirmojo filmo apie agentą Džeimsą Bondą S. Connery filmografijoje rimtų vaidmenų vos vienas kitas. Galima sakyti, kad aktoriaus karjerą įplieskė būtent agento 007 žygdarbiai.

Sean Connery

Šį personažą pagimdė buvęs šnipas Ianas Flemingas, po ilgai trukusios audringos tarnybos sumanęs į nuotykinio skaitalo formą sudėti savo turiningą patirtį.

Kai buvo paskelbta apie pirmojo „bondiados“ filmo „Daktaras Ne“ kūrimą, įsiplieskė diskusijos, kas turėtų vaidinti pamėgtą herojų. Pats Flemingas siūlė Holivudo gražuolio Cary Granto kandidatūrą. Bet filmo autoriams šis aktorius atrodė pernelyg saldus, todėl buvo nuspręsta atsiklausti tautos. Spaudoje buvo paskelbta daug aktorių nuotraukų, ir beveik vienbalsiai skaitytojai pasirinko S. Connery. Su tokiais „referendumo“ rezultatais teko sutikti ir Flemingui, kuris vėliau teigė, kad geresnio už Seaną tikrai nėra.

Vėliau Bondą S. Connery suvaidino filmuose „Iš Rusijos su meile“ (From Russia with Love, 1963), „Auksapirštis“ (Goldfinger, 1964 m.), „Kamuolinis žaibas“ (Thunderball, 1965 m.), „Gyvenk du kartus“ (You Only Live Twice, 1967 m.).

Už pirmąjį Bondą S. Connery buvo sumokėta šeši tūkstančiai svarų. Už kitus pasirodymus aktoriaus atlyginimai, aišku, augo, bet jų nė iš tolo negalima lyginti su šiuolaikinių žvaigždžių honorarais. Penkis kartus suvaidinęs šį žiūrovų visame pasaulyje pamėgtą personažą aktorius pabandė diktuoti savo sąlygas, bet buvo pakeistas mažai žinomu aktoriumi George‘u Lazenby, kurio filme „Jos Didenybės tarnyboje“ (1967 m.) suvaidintas Bondas dažniausiai vadinamas nesusipratimu. Po šios nesėkmės godūs prodiuseriai turėjo sutikti su S. Connery reikalavimais ir maldavo jį į projektą sugrįžti.

Sugrįžimas įvyko dviem etapais: pirmas buvo „Deimantai amžiams“ (Diamonds Are Forever, 1971 m.), o kitas – po dvylikos metų pertraukos „Niekada nesakyk niekada (Never Say Never Again, 1983 m.).

Aktorius buvo vedęs dukart. Pirmoji S. Connery santuoka iširo 1973-aisiais metais. Vedybinis gyvenimas su aktore Diana Cilento truko vienuolika metų. Po skyrybų aktorius išsaugojo gerus santykius su žmona ir sūnumi Jasonu, kuris taip pat tapo aktoriumi ir netgi suvaidino Bondą sugalvojusį rašytoją TV filme „Slaptasis Iano Flemingo gyvenimas“ (The Secret Life of Ian Fleming, 1990 m.).

Su antrąja žmona S. Connery susituokė 1975-ųjų metų gegužės šeštąją. Micheline Roquebrune – Maroke gimusi prancūzų dailininkė. Susipažino jiedu Maroke golfo turnyre. Abu dalyvavo varžybose ir abu laimėjo, kiekvienas savo komandoje. „Mes laimėjome ne tik turnyrą, mes laimėjome vienas kitą!“ – su šypsena pasakojo S. Connery ir paprastai pridūrė, kad tai buvusi pati svarbiausia jo pergalė.

Daugiau apie šią ryškią personą galite skaityti paspaudę čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)