Kaip skelbia „The Daily Mail“, per interviu, kuris sukėlė skandalą karališkuosiuose rūmuose, 39 metų Sasekso kunigaikštienė atskleidė, kokį stresą jai kėlė gyvenimas rūmuose ir prabilo apie suicidines mintis, kurių kildavo laukiantis pirmagimio. Taip pat pasidalijo šokiruojančiais faktais, pavyzdžiui, tai, kad sūnui Archie neva nebuvo suteiktas princo titulas, nes jis maišytos rasės.

Kalbos konsultantas iš King‘s koledžo Londone Tony Thorne‘as sako, kad Meghan kalba „skambėjo natūraliai, ji atrodė atsipalaidavusi ir kalbėjo spontaniškai, tai nebuvo kalba, kurią ji būtų repetavusi“.

Tai, kad per interviu karališkosios šeimos narius vadino ne vardais, bet pravardėmis, pavyzdžiui, Jorko kunigaikštienę įvardijo kaip Fergie, leidžia daryti išvadą, jog jauna moteris laikosi „strateginio atstumo“ nuo primetamo karališkosios šeimos bendravimo kodo.

Kalbos ekspertas taip pat pastebi, jog Sasekso kunigaikštienė, grįžusi į savo gimtąjį Los Andželą, netruko atsikratyti britiško akcento pėdsakų.

„Jos kalboje nebepavyks užčiuopti britiško akcento pėdsakų, moteris kalba emocionaliai, galima atpažinti ir įvardyti „kalifornietiškos anglų kalbos“ intonacijas. Harry taip pat rinkosi nuosaikią, demokratinę britiškos kalbos manieros versiją, kokią rinkdavosi ir jo motina“, – komentuoja ekspertas.

Per išskirtinį interviu Meghan prisipažino, kad ji labai naiviai įsivaizdavo, kaip atrodys karališkasis gyvenimas. Ji prisipažino nežinojusi, kaip reikia elgtis prie Karalienės, likus kelioms minutėms iki lemtingo susitikimo 2017 metais ją etiketo taisyklių pamokė Jorko kunigaikštienė.

Neįprastai karališkosios šeimos manieroms Meghan savo vyro giminaičius vadino pravardėmis, pavyzdžiui, kunigaikštienę vadino tiesiog Fergie. Savo svainę, Kembridžo kunigaikštienę, ji vadino Kate, o ne Catherine, o savo vyrą dažnai įvardijo kaip tiesiog H.

T. Thorne teigimu, pasirinkimas vyresnius karališkosios šeimos narius vadinti pravardėmis nurodo „strateginį atstumą“.

Jis paaiškino: „Tokie trumpiniai ir pravardės, pavyzdžiui, Firma ir H, skamba taip, tarsi tai būtų jos idiolektas. O tokia kalbėjimo maniera labai skiriasi nuo karališkosios šeimos kodų, tai reiškia, kad Meghan nebejaučia poreikio bandyti kam nors įtikti. Kate ir Fergie byloja apie familiarumą (ir nebūtinai neigiama prasme), bet tuo pačiu ir apie išlaikomą strateginį atstumą. Meghan dabar apie juos kalba kaip karališkosios šeimos stebėtoja, o ne jai priklausantis asmuo“.

Kūno kalbos ekspertai tvirtina, kad Meghan per interviu kalbėjo ramiai, akių kontaktas ir judesiai atspindėjo „stiprias emocijas“, užplūdusias pasakojant apie sunkiausius išgyvenimus.

Kūno kalbos ekspertė Judi James sako, kad ne toks dramatiškas pasakojimas apie sūnaus Archie odos spalvą atskleidžia subtilų empatijos ar pritarimo prašymą, o išraiškinga Oprah reakcija – ne ką kita, o tikrų tikriausią šoką.

Per interviu su O. Winfrey, kuris buvo parodytas beveik prieš savaitę, princo Harry kūno kalba buvo žymiai išraiškingesnė nei per laidos anonsus, pažymi J. James.

Jos teigimu, Harry labai aiškiai pademonstravo, kad perėmė „gynėjo“ vaidmenį savo santuokoje ir daro viską, kad apsaugotų Meghan, kuri prisipažino, kad buvo laikas, kai paprasčiausiai nebenorėjo gyventi.

Nors M. Markle kūno kalba pastiprino jos šokiruojančius pasakojimus, tai, kad ji kone visą laiką švelniai glostė nėščiosios pilvą, leidžia daryti išvadą „dėl apsaugančios motinystės“ svarbos. Ji siejasi su Harry ir Archie prarastos karališkosios apsaugos naratyvu, tvirtina J. James.

Ekspertė pridūrė, kad poros kūno kalba leidžia daryti išvadą, kad jie norėjo, jog žmonės sužinotų - šypsenos, matytos nuotraukose, slėpė ašaras ir tragedijos nuojautą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)