Renginyje dalyvaus visomis regalijomis pasipuošę kariai, nešini liepsnojančiais fakelais, lydimi tradicinę karinę muziką atliekančio orkestro ir pačios A. Merkel sudaryto grojaraščio.

Ninos Hagen atliekama Rytų Vokietijos popdaina „Du hast den Farbfilm vergessen“ („Pamiršote spalvotą filmą“) yra vienas iš trijų A. Merkel parinktų muzikos kūrinių.

Iškilmingoms išleistuvėms rengiamasi likus vos kelioms dienoms, kai Vokietijos parlamentas turės oficialiai išrinkti socialdemokratą Olafą Scholzą į A. Merkel vietą.

A. Merkel, garsėjanti kaip nuolatinė kompozitoriui Richardui Wagneriui skirto Bairoito operos festivalio lankytoja, neįprastu grojaraščiu nustebino karinio orkestro vadovus ir politikos apžvalgininkus. Per spaudos konferenciją ketvirtadienį paklausta apie šį pasirinkimą, A. Merkel sakė, kad tai jai primena jaunystę komunistinėje Rytų Vokietijoje.

„Ši daina buvo labai ryškus mano jaunystės akcentas (...) Ji ateina iš Rytų Vokietijos ir iki šiol skamba regione, anksčiau buvusiame mano rinkimų apygarda. Taigi viskas tinka šiandienai", – sakė ji.

A. Merkel gimė Hamburgo uostamiestyje, tačiau jos tėvas, liuteronų dvasininkas ir mokyklos mokytojas, perkėlė šeimą į mažo miestelio parapiją komunistiniuose Rytuose tuo metu, kai dešimtys tūkstančių traukė į priešingą pusę.

Savo karjerą Rytuose pradėjusi N. Hagen emigravo į Vakarų Vokietiją ir tapo viena svarbiausių atlikėjų praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pankų scenoje. Pirmą kartą 1974 m. išleistos dainos aranžuotę specialiai ceremonijai parašė orkestro klarnetininkas.

Kaip rašė Vokietijos dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“, A. Merkel pasirinkimas atspindi jos gebėjimą „siųsti žinutes labiau gestais nei žodžiais“.

Karinės ceremonijos, žinomos kaip „grosser Zapfenstreich“, ištakos siekia XVI amžių, ji yra didžiausia Vokietijos kariuomenės rodoma pagarba.

Pastarosiomis savaitėmis sparčiai didėjantis koronaviruso atvejų skaičius Vokietijoje lemia, kad dalyvavimas ceremonijoje prie Vokietijos gynybos ministerijos Berlyne bus ribojamas. Svečiai turės parodyti, kad yra apsaugoti nuo viruso, pateikti neigiamą testą ir dėvėti kaukę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)