Ką M. Markle mėgsta? Ką ji veikia, jei turi kelias laisvas valandas sekmadienio popietę? Ką valgo? Šie ir daugybė kitų klausimų iki šiol domina daugelį. Galima tik viltis, kad bėgant laikui ir įvykiui vejant įvykį bus pateiktas tai vienas, tai kitas atsakymas, iš kurių susidarysime išsamesnį vaizdą.

Kaip tik taip, beje, nutiko Bakingamo rūmams paviešinus M. Markle ir princo Harry naujagimio sūnaus Archie Harrisono gimimo liudijimo kopiją. Atrodo neįprasta, tačiau šis oficialus dokumentas atskleidė ne vieną įdomią detalę ir apie patį gimdymą, ir apie Sasekso kunigaikštienę.

Remiantis tuo, kas įrašyta gimimo liudijime, paviešintame praėjus 11 dienų po Archie gimtadienio, paaiškėjo, jog M. Markle dokumentuose įvardyjama ne Sasekso hercogiene (šį titulą jį gavo po vestuvių su princu Harry). Čia ji vadinama Jungtinės Karalystės princese, rašo „Vanity Fair“.

Nors skamba keistai, nieko neįprasto čia nėra. Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton dokumentuose taip pat oficialiai įvardinama kaip princesė, ir tai nurodyta visų trijų jos vaikų gimimo liudijimuose. (Williamas ir Harry, aišku, įvardyti kaip princai, tačiau tai neturėtų stebinti.)

Princų titulus Williamo ir K. Middleton vaikams išskirtinai atskiru įsakymu suteikė pati karalienė, mat gimstant jų kartos vaikai savaime princais nebetampa. M. Markle ir Harry naujagimis, kaip spėjama, greičiausiai išvis netaps princu, mat tėvai nori jam kuo įprastesnio gyvenimo.

Paprastai kreipiantis į M. Markle nesakoma „princese Meghan“. Taip yra todėl, kad jai ir Harry yra suteikti Sasekso kunigaikštienės ir kunigaikščio titulai. Vis dėlto kai kuriems žmonėms kreipiniai „princese Meghan“ arba „princese Kate“ atrodo priimtinesni.

Beje, paviešinus gimimo liudijimą, paaiškėjo ne tik tai. Tarkim, pasitvirtino kalbos, kad kūdikis gimė Portlando ligoninėje, esančioje Londono Vestminsterio rajone. Britų laikraštis „Daily Mail“ šią įstaigą pavadino prabangia. Į ją gimdyti buvo atvykusios ir tokios įžymybės kaip Victoria Beckham bei Elizabeth Hurley. Čia gimė ir dvi Sarah‘os Ferguson dukterys – princesės Eugenie ir Beatrice.

Pagimdžiusioms moterims ligoninėje patiekiamos šventiškos vaišės – omarai ir žąsų kepenėlių paštetas. Žinia, kad M. Markle gimdė būtent šioje ligoninėje, užkirto kelią bet kokioms spėlionėms, kad ji galėjo gimdyti namuose, kaip neva norėjo.

Pažvelgus į gimimo liudijimą, paaiškėjo ir dar vienas dalykas, kuris kėlė daugybę diskusijų - vardas Archie – joks trumpinys. Archie yra Archie ir tiek.

Gegužės 6-ąją pasaulį išvydęs naujas D. Britanijos karališkosios šeimos narys – tikras džiaugsmas praėjusias metais susituokusiems Meghan Markle ir princui Harry. Tačiau jau už dviejų dienų pirmąkart pasauliui parodę savo mažylį vardo skelbti jie neskubėjo ir tik po keletos valandų paaiškėjo tikrasis judviejų sūnaus vardas.

Kaip skelbė internetinis žurnalas people.com, tuomet baltą berankovę suknelę dėvinti Meghan atrodė itin laiminga, o vaikelį ant rankų laikantis princas Harry neslėpė šypsenos ir Vindzoro pilyje pristatydamas naują šeimos narį paminėjo, kad jis yra itin ramus.

Princas net pajuokavo, jog nežino, kaip judviejų sūnus gali būti toks ramus. „Neįsivaizduoju, iš kur jis tai gavo", – su šypsena sakė jis.

Į baltą antklodėlę susuktą kūdikį su balta kepuryte, kuris tikriausiai miegojo, ant rankų laikė princas Harry. Meghan, paklausta, kaip jai sekasi būti mama, atsakė, jog ši patirtis yra nuostabi.

„Tai magiška. Tai tikrai nuostabu. Turiu geriausius du vyrukus pasaulyje. Aš esu tikrai laiminga", – sakė pirmąkart mama tapusi Sasekso kunigaikštienė.

Abu sutuoktiniai pritarė, jog pastarosios dienos jų gyvenime buvo tikrai ypatingos visai šeimai. Trečiadienį savo naujagimį visuomenei parodę Meghan ir Harry netrukus po to patraukė jį pristatyti karalienei Elizabeth II Vindzoro pilyje.

Ir nors šio viešo naujojo D. Britanijos karališkosios šeimos nario pristatymo metu visi tikėjosi išgirsti ir vaikelio vardą, jis paskelbtas tik dabar, praėjus keletui valandų po kūdikio pristatymo ir pirmųjų jo kadrų. Savo pirmagimiui Sasekso kunigaikščiai suteikė Archie Harrison Mountbatten-Windsor vardą.

Šią džiugią žinią pora paskelbė pasidalindama šiltu kadru iš vaikelio pristatymo karalienei. Socialiniame tinkle „Instagram“ karališkoji šeima greitai sulaukė daugybės sveikinimų ir paspaudimų „patinka“.

Daugiau apie Meghan, princą Harry ir jų sūnų

Naujagimis yra septintas žmogus eilėje į britų sostą po Velso princo Charleso, Kembridžo kunigaikščio princo Williamo, jo vaikų – princo George'o, princesės Charlotte ir princo Louiso – ir Sasekso kunigaikščio princo Harry.

Kūdikis taip pat yra aštuntas karalienės Elizabeth II provaikaitis. Tai pirmas prieš metus susituokusių 37 metų buvusios amerikiečių aktorės Meghan ir 34 metų Harry vaikas. Pora susituokė pernai Vindzoro pilyje, o neseniai persikraustė į pilies teritorijoje esančią Frogmoro rezidenciją, kur vyko jų vestuvių priėmimas.

Kalifornijoje gimusi Meghan atliko vieną pagrindinių vaidmenų amerikiečių televizijos seriale „Kostiumuotieji" (Suits). Ji jau buvo kartą ištekėjusi, yra išsiskyrusi ir tvirtų feministinių pažiūrų moteris.

Būdama juodaodės ir baltaodžio dukra ji save laiko maišytos rasės. Harry sakė norėjęs apsaugoti savo sutuoktinę nuo įkyraus žiniasklaidos dėmesio, todėl jiedu su Meghan sutarė neskelbti daugybės su kūdikio gimimu susijusių detalių. Meghan ir jos vyras princas Harry neskelbė pasirinktos gimdymo vietos. Viso Meghan nėštumo metu jie taip pat neskelbė datos, kada turi gimti kūdikis, ir yra sakę, jog iš anksto nesidomėjo kūdikio lytimi.

Mažylio atėjimas į šį pasaulį žymi Harry virsmo iš problemų kėlusio paauglio į pareigingą kariškį ir pagaliau atsidavusį tėvą pabaigą. Harry seniai kalbėjo apie savo troškimą sukurti šeimą ir susilaukti vaikų. Jiedu su broliu princu Williamu ir jų sutuoktinėmis daugeliui britų įkūnija naują kartą, įnešusią naujų vėjų į nuobodžią ir seną karališkąją šeimą.

Savo karališkąsias atžalas jie augina jausdami nuoširdžią visuomenės paramą monarchijai. Pasikeitusias karališkosios šeimos tradicijas akivaizdžiai parodo Meghan atsiradimas joje. Ji yra amerikietė, vyresnė už savo sutuoktinį, išsiskyrusi ir dar maišytos rasės.

Be to, ji sugebėjo daug pasiekti pati dar prieš tai, kai sutiko ateiti į aklą pasimatymą su princu Harry, pakeitusį jų abiejų gyvenimus. Dėl savo vaidmens populiariame televizijos seriale ji turėjo daugybę sekėjų anksčiau, nei pateko į populiariausią pasaulio karališkąją šeimą. Harry ir Meghan neseniai iš Londono centro į persikraustė į Vindzoro pilies teritorijoje esančią Frogmoro rezidenciją už 40 kilometrų į vakarus nuo sostinės. Manoma, kad šį jų sprendimą lėmė noras užsitikrinti privatumą auginant savo pirmagimį.

Be to, išsikėlę iš Londono Harry ir Meghan atsiskyrė nuo Williamo ir jo sutuoktinės Kembridžo kunigaikštienės Kate, su kuriais jie gyveno tuose pačiuose Kensingtono rūmuose Londone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)