„Williamas dievina savo jaunėlį brolį, visą laiką aprūpina Harry apkabinimais ir bučiniais, beveik visiškai neleisdamas artyn tėvų!“ – 1984 m. rugsėjo 20 d. rašė ji. „Berniukams sekasi gerai, jiems patinka mokykla, nors Harry nuolat patenka į bėdą!“ – ji rašo 1992 m. spalio 17 d.

„Reakcija į vieno mažyčio žmogaus gimimą visiškai mus nustelbė, vos galiu kvėpuoti nuo čia plūstančių gėlių gausybės!“ – štai taip savo laiške princesė Diana apibūdina jos pačios ir princo Charleso reakciją gimus Harry.

Šios žinutes akivaizdžiai patvirtina, koks svarbus Bakingamo rūmų prižiūrėtojas buvo princesei Dianai. Šiuos laiškus, įvertintus 15 tūkst. svarų (17 806 eurais), sausio 5 d. aukcione bus galima įsigyti kartu su kalėdiniais atvirukais su princo Charleso, karalienės Elžbietos II ir princo Philipo parašais.

Dar vienas princesės Dianos daugiau nei 50 Bakingamo rūmuose tarnavusiam C. Dickmanui puoselėtų itin šiltų jausmų įrodymas – jos laiškas, parašytas mirus princesės senelei baronienei Fermoy. Laišką ji parašė 1993 m. liepos mėn.

„Esu labai dėkinga už mielą laišką dėl mano senelės. Jos mirtis – didžiulis šokas, tačiau labai vertinu gautas palaikymo žinutes, tarp kurių ir gautos iš jūsų. Dažnai galvoju apie jus ir ponią Dickman. Tikiuosi, gyvenimas jums yra maloningas.“ – rašo princesė Diana. Viename iš rūmų prižiūrėtojui adresuotų laiškų 1985 m., sužinojusi apie jį užpuolusią ligą, ji rašo: „Norėjau parašyti trumpą žinutę, labai apgailestauju, kad jūs jaučiatės prastai. Vakar mums jūsų trūko Bakingamo rūmuose“.

Laiškas apie princo Harry elgesį, rašytas tuo metu, kai jis mokėsi Ludgrove mokykloje Berkšyre (1993 m.) atspindi jo maištingą charakterį, kuris pasireiškė jau vaikystėje. Po devynerių metų, kai princui Harry buvo 17 m., jis buvo pagautas rūkantis kanapes. 2005 m. ir vėl jam negailėta kritikos, kai vakarėlyje pasirodė su nacio uniforma.

C. Dickmanas darbą Bakingamo rūmuose pradėjo nuo židinių priežiūros, o į pensiją išėjo sulaukęs 65-erių. Kai gyvenimo pabaigoje jis sirgo, princas Charlesas buvo atvykęs aplankyti ištikimo darbuotojo į jo namus.

2012 m. sulaukęs 85-erių jis mirė, o šiuos laiškus paviešino ir nusprendė parduoti aukcione jo anūkas. „Cheffins“ aukciono specialistas Dylanas Manderis pasakojo, kad C. Dickmano anūkas atėjęs papasakojo, kad peržiūrinėdamas senelio asmeninius daiktus jis rado šiuos nuostabius princesės Dianos rašytus laiškus.

„Retai kada į rankas pakliūva princesės Dianos laiškų, kurie būtų tokie asmeniški, - patikino D. Manderis. – Ji neturėjo draugų ta prasme, kuria mes tai suvokiame, taigi galima sakyti, kad Cyrilas Dickmanas buvo vienas artimiausių jos draugų.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)