Laidotuvių ceremonija, kuri bus transliuojama ir Delfi portale, įvyks prabėgus aštuonioms dienoms po princo mirties praėjusį penktadienį. Po jo mirties prasidėjo nacionalinio gedulo laikotarpis.

Šeštadienį Vindzoro pilies teritorijoje bus surengta iškilminga eisena, o po jos 15 val. Šv. Jurgio koplyčioje tylos minute prasidės pamaldos.

Laidotuvių planas atitinka Edinburgo kunigaikščio pageidavimus. Laidotuvių ceremonija bus pagerbta jo daugiau nei septynis dešimtmečius trukusi tarnyba karalienei, Jungtinei Karalystei ir Tautų Sandraugai.

Būsima ceremonija apibūdinama kaip iškilmingos karališkosios laidotuvės – tokios pat, kaip karalienės Elžbietos II mamos, karalienės motinos. Iš esmės tai yra valstybinės laidotuvės, skirtos monarchams.

Princas Philipas

Laidotuvėse turėtų dalyvauti 30 žmonių, rašo „Sky News“. Šis šaltinis taip pat konkrečiai įvardijo svečių sąrašą.

Ceremonijoje pasirodys karalienė Elžbieta II, jos ir princo Philipo vaikai bei jų antrosios pusės: sūnus Velso princas Charlesas su žmona Camilla, dukra princesė Anne ir jos vyras seras Timothy Laurence'as, sūnus Jorko kunigaikštis Andrew, sūnus princas Edwardas su žmona Sophie.

Artimiausių žmonių būryje bus ir karalienės bei velionio anūkai: princas Williamas su žmona Kate, princas Harry, kurio žmona Meghan dėl nėštumo neatvyks ir liks namuose JAV, princesė Zara su vyru Mike'u Tindallu, princesė Beatrice ir jos vyras Edoardo Mapelli Mozzi, princesė Eugenie ir jos sutuoktinis Jackas Brooksbankas, princesės Anne vyriausiasis sūnus Peteris Philipsas.

Vaikaičių sąrašą papildo ir jauniausieji iš jų – 13-metis Jamesas bei 17-metė Louise.

Taip pat laukiama princesės Margareth dukters Sarah ir jos vyro Danielio Chatto, sūnaus Davido Armstrongo-Joneso bei princo Richardo, princo Edwardo, princesės Alexandros, princo Bernhardo, princo Donatuso, princo Philipo ir Birmos grafienės Penelope Meredith Mary Knatchbull.

Jau šį šeštadienį, balandžio 17-ąją, į paskutinę kelionę bus išlydimas karalienės Elžbietos II vyras princas Philipas. Delfi naujienų portale kviečiama stebėti ne tik tiesioginę laidotuvių procesijos transliaciją iš Londono, bet ir specialią tam skirtą laidą – ji prasidės 15:30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)