Antradienį monarchė per vaizdo skambučius iš Vindzoro pilies, kurioje gyvena pandemijos metu, surengė dvi virtualias karališkąsias audiencijas. Ji kalbėjosi su Latvijos ambasadore Ivita Burmistre ir Dramblio Kaulo Respublikos ambasadore Sara Affoue Amani, kurios su karaliene susitiko nuotoliniu būdu iš Bakingamo rūmų. Vienu metu per pokalbį karalienės veide netgi nušvito plati šypsena, rašo vanityfair.com.

Karalienė Elžbieta II

Šia proga karalienė – kaip dažnai daro – nusprendė pasipuošti labai simbolišku juvelyriniu dirbiniu – jos 1947 metų tuoktuves su Edinburgo kunigaikščiu menančia, deimantais inkrustuota „Cartier“ sege, kurią jai padovanojo Haiderabado nizamas Asafas Jahas VII.

Tuo metu Indija vis dar priklausė Didžiosios Britanijos kolonijinei valdžiai, ir Asafas Jahas, kaip turtingiausias pasaulio žmogus, nurodė „Cartier“ leisti tuometinei princesei vestuvių proga išsirinkti bet kokią dovaną iš jų asortimento.

Elizabeth išsirinko puošnią tiarą ir prie jos derantį kaklo vėrinį, pagamintus 1935 metais. Nuo to karto šis vėrinys priklauso gausiai karalienės papuošalų kolekcijai ir 2014 metais net buvo paskolintas Kate Middleton. Tačiau tiara 1973 metais buvo išrinkta. Nepaisant to, karalienė iš originaliojo papuošalo išsaugojo tris rozetes su deimantais, kurias pavertė segėmis. Didžiausią iš jų karalienė įsisegė antradienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)