Daugiau nei 30 metų broliai Williamas ir Harry buvo laikomi neišskiriamais, vienu tvirčiausių kumščių karališkojoje šeimoje. Jiedu nuolat saugojo vienas kito užnugarį ir buvo ne tik broliai, bet ir geriausi draugai, patarėjai.

Dar prieš Harry susipažįstant su Meghan, princas buvo itin dažnas svečias Williamo ir Catherine namuose, kur ne tik smagiai kartu leisdavo laiką, žaisdavo su vaikais, bet, ir kaip rašo autorius, „nusiaubdavo brolio šaldytuvą“.

Dabar brolius skiria daugiau nei 6 000 mylių ir jiedu vargiai bendrauja tarpusavyje. Vieša paslaptimi tapo kalbos, kad dėl visko kalta princo akiratyje atsiradusi amerikiečių aktorė Meghan Markle, kuri ne tik sukiršino brolius, bet ir atskyrė princą nuo karališkosios šeimos.

Bet ar išties tiesa yra būtent tokia?

Autorius Penny Junor mano, kad viskas prasidėjo dar gerokai anksčiau ir prie to prisidėjo Velso princesė Diana.

Kai Harry susipažino su Meghan, jis akimirksniu dėl jos pametė galvą ir vos po kelių mėnesių pažinties jau kalbėjo, kad šią moterį jis ves prie altoriaus. Kaip žinia, Velso princas Charlesas ir princesė Diana apie santuoką taip pat paskelbė labai greitai – vos per metus nuo oficialios draugystės pradžios. Žengdami prie altoriaus, jiedu dar menkai pažinojo vienas kitą ir būtent šis faktas gąsdino Williamą, kad brolis nepadarytų tos pačios klaidos.

Tačiau neveltui sakoma, kad Harry yra visiška mamos kopija – impulsyvus, kartais negalvojantis racionaliai, pasiduodantis jausmams, o ne protui.

Princesės Dianos didžiausia gyvenimo baimė ir vaikystės trauma, apie kurią karališkosios šeimos nariai nežinojo, buvo skyrybos. Jos pačios tėvai buvo išsiskyrę, o po karališkųjų vestuvių, netruko pradėti byrėti ir jos pačios santuoka. Tai moterį galutinai palaužė. Vaikams ji nuolat pasakodavo, kad rasti mylimą žmogų ir išsaugoti šeimą – turi būti jų gyvenimo tikslas. Būtent meilės ieškojo ir pati princesė.

Karališkųjų biografijų autorius rašo, kad Diana augo nemylinčioje šeimoje, nuolat jautėsi pamiršta.

Deja, būtent jaunėliui Harry ir persidavė mamos baimė ir nesėkmingos meilės paieškos. Ilgamečiai santykiai su buvusiomis mylimosiomis – Chelsea Davy ir Cressida Bonas taip pat nebuvo sėkmingi. Autorius mano, kad Meghan, atėjusi taip pat iš išsiskyrusios šeimos, netruko surasti raktą į princo širdį. Esą būtent šis faktas juos itin suartino – jie abu ieškojo meilės.

Williamas ir Catherine buvo pažįstami daugybę metų, jų santykiai – patvirtinti laiko ir negandų. Williamas visuomet žinojo, kad Catherine turi tvirtą užnugarį ir gerą šeimos pavyzdį – savo pačios tėvus. Ko, deja, niekas negalėjo pasakyti apie Meghan.

Meghan gyvenimo detalėms pradėjus kilti į viešumą, paaiškėjo, kad ji – jau spėjusi išsiskirti, o ji pati sunkiai sutaria su likusiais šeimos nariais, garsėja maištingumu. Dviejų maištingų žmonių sąjunga karališkai šeimai atrodė pražūtinga.

Autorius rašo, kad žiniasklaidoje dėl brolių sąjungos griūties Meghan Markle skiriami kaltinimai – laužti iš piršto. Esą princas visuomet garsėjo romanais, vakarėliais, karališkojo protokolo pažeidimais ir taisyklių nesilaikymu. Jis blaškėsi, nes norėjo būti suprastas. Lygiai taip pat blaškėsi ir princesė Diana, kol nusprendė elgtis taip, kaip jai sako širdis.

Esą būtent taip pasielgė ir princas, sutikęs Meghan. Jis numojo ranka į karališkąjį protokolą, į artimiausio žmogaus – brolio – nuomonę, į karalienės Elizabeth II pamokymus ir pasidavė jausmams. Todėl dėl „šauniojo ketvertuko“ griūties kalta ne Meghan Markle, o pats motinos charakterį ir būdą paveldėjęs Harry, kurio maištingumas ir nesuvaržyto gyvenimo troškimas paėmė viršų.