Vienoje serijoje M. Lewinski sako nemačiusi, kad suknelė ištepta, o pastebėjusi iš pradžių pagalvojo, kad užsilašino špinatų padažo.

Ji pasakojo, kad dėmė ant suknelės atsirado po seksualinio akto Ovaliojo kabineto tualeto kambaryje.

M. Lewinski pasakojo: „Tą vakarą nuėjau vakarienės. Niekas nepasakė: „Nueik į vonios kambarį, tu išsitepusi suknelę.“

Ji pasakojo, kad sulaukė kvietimo į Baltuosius Rūmus, nes jai norėjo įteikti dovaną. Ovaliniame kabinete jos laukė B. Clintonas su sekretore, kuri greitai išėjo į valgomąjį.

Monica Lewinsky, Billas Clintonas

Sekretorė buvo atėjusi tik tam, kad niekas jų nepamatytų dviese. Tuo metu M. Lewinski ir Amerikos vadovo romanas slapta truko jau dvejus metus.

B.Clintonas įteikė dovaną M. Lewinski – Walto Whitmano knygą „Leaves of Grass“ („Žolės lapai“) ir smeigtuką į skrybėlę. Pasak M. Lewinski, jis pasakė, kad ji visada dailiai atrodo su skrybėlaite ar kad ji ir jos skrybėlaitės dailios.

Paskui jie nuėjo į tualetą.

„Mes nuėjome į tualetą, ten elgėmės intymiau. Sulaukiau dėmesio, paskui atsilyginau iki tam tikro momento, kur jis visada sustodavo, prieš užbaigdamas savo dalį. Aš atsistojau ir pasakiau, kad norėčiau žengti į kitą etapą, jis pagaliau atsakė – gerai, – pasakojo M. Lewinski. – Paskui jis mane apkabino ir aš išėjau.“

Prieš dokumentinio serialo premjerą M. Lewinski atvirai prabilo apie buvusį ir straipsnyje leidiniui „Vanity Fair“. Ji sako nusivylusi, kad B. Clintonas nemano turintis atsiprašyti buvusios stažuotojos, taip pat ji norėtų pasakyti Hillary Clinton, kad apgailestauja dėl visko, kas buvo.

„Filmuojant dokumentinį serialą patekau į naujus gėdos kambarius, kuriuos dar turiu iširti, ir atsidūriau prie širdgėlos slenksčio“, – rašo M. Lewinski.

Monica Lewinsky, Billas Clintonas

„(Jaučiau) širdgėlą dėl santykių, kurie neturėjo padorios pabaigos, o vietoje to du dešimtmečius buvo pamažu griaunami Billo Clintono elgesio, kuris galiausiai (galiausiai!) padėjo man suprasti, kad būdama 22 m. gavau tik mažą vyro dalelę ir klaidingai palaikiau ją visuma.“

M. Lewinski sakė nusivylusi B. Clintono atsakymu į klausimą, ar jis neprivalėtų atsiprašyti M. Lewinski, ir labai stebisi, kad toks klausimas nuskambėjo tik dabar.

Laidoje „Today“ žurnalistas Craigas Melvinas paklausė buvusio Amerikos prezidento minėto klausimo, o B. Clintonas atsakė: „Ne, neprivalau. Niekada su ja nekalbėjau. Bet viešai ne kartą esu sakęs, kad apgailestauju.“

M. Lewinski rašė: „Man atrodo svarbiau ne tai, ar manęs turi atsiprašyti, ar esu verta asmeninio atsiprašymo, o mano asmeninis įsitikinimas, kad Billas Clintonas turėtų norėti atsiprašyti. <...> Tada jis taptų geresniu žmogumi... o mes savo ruožu – geresne visuomene.“

Tiesa, ji pridūrė, kad pati turėjo atsiprašyti kai kurių žmonių: „Mano pirmi viešai nuskambėję žodžiai po skandalo, ištarti 1999 m. kovo 3 d. interviu su Barbara Walters, buvo atsiprašymas Chelsea ir poniai Clinton. Jei šiandien tektų asmeniškai susitikti su Hillary, žinau, kad sutelkčiau visas turimas jėgas ir dar kartą – nuoširdžiai – pripažinčiau, jai, kaip stipriai gailiuosi.“

Monica Lewinsky, Billas Clintonas

Kai 1995 m. lapkritį tarp tuometinio JAV prezidento ir stažuotojos užsimezgė romanas, B. Clintonui buvo 49 m., o M. Lewinski – 22 m.

Iš pradžių B. Clintonas neigė turėjęs seksualinių santykių su M. Lewinski, 1998 m. sausį jis netgi pareiškė, kad jie apskritai nė nebuvo susitikę Baltuosiuose Rūmuose.

Tada jis nežinojo, kad M. Lewinski jau atskleidė Lindai Tripp, kad nuo pirmojo susitikimo iki 1997 m. jie buvo susitikę devynis kartus ir kelis kartus užsiėmė oraliniu seksu.

Vėliau paaiškėjo, kad L. Tripp jų pokalbius telefonu įrašinėjo ir perdavė įrašus nepriklausomam prokurorui Kennethui Starrui.

Apie JAV prezidento ir Baltųjų Rūmų stažuotojos romaną ėmė rašyti žiniasklaida, netrukus žinia pasklido visame pasaulyje.

Monica Lewinsky, Billas Clintonas

B. Clintonas suskubo viską neigti ir netgi skubiai Baltuosiuose Rūmuose buvo surengta spaudos konferencija, kurioje stovėdamas šalia sutuoktinės, jis pareiškė, kad visi jam metami kaltinimai yra melas ir pramanai.

Per televiziją jis ištarė dabar jau garsią frazę: „Aš neurėjau jokių lytinių santykių su ta moterimi.“

Visgi po kelių mėnesių jis prisipažino, tik pridūrė, kad jis seksualinius santykius apibūdintų kitaip.

Atstovų rūmuose 1998 m. gruodį balsuota dėl apkaltos B. Clintonui už melagingą priesaiką, vėliau balsavimas vyko Senate. Tiesa, B. Clintonas išvengė nušalinimo, nes tuo metu Senate dominavo demokratai ir nebuvo surinkta dviejų trečdalių balsų, kurių reikėjo, norint nušalinti šalies vadovą.

Antras Atstovų Rūmų bandymas inicijuoti B. Clintonui apkaltą dėl piktnaudžiavimo valdžia ir dėl priesaikos sulaužymo nebuvo sėkmingas.

L. Tripp buvo davusi pokalbių telefonu su M. Lewinski įrašus ir Paulos Jones, padavusios B. Clintoną į teismą už seksualinį priekabiavimą, advokatams.

P. Jones advokatai įtraukė į savo liudytojų sąrašą M. Lewinski, bet teisėjas nusprendė, kad jos liudijimas bylai nėra svarbus, taigi ji neliudijo.

Po kelių mėnesių P. Jones teisininkai pateik apeliaciją, tada galiausiai B. Clintonas susitarė su P. Jones, kad sumokės jai 850 tūkst. dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)