Škotijos generalinis sekretorius Paulas Lowe'as patvirtino, kad karalienės Elžbietos II mirtis buvo užregistruota Aberdynšyre rugsėjo 16 d., o jos mirties priežastimi buvo nurodyta senatvė, rašoma news.sky.com.

Karalienė Elžbieta II mirė būdama 96-erių

Jungtinės Karalystės karalienė Elžbieta II mirė rugsėjo 8 dieną, būdama 96-erių metų, pranešė Bakingamo rūmai. „Šią popietę Balmorale ramiai mirė karalienė“, – tądien buvo rašoma pranešime.

Bakingamo rūmai apie jos mirtį pranešė trumpa žinute. Tuomet buvo paskelbtas 10 dienų nacionalinis gedulas.

Skubiai atvyko artimieji

Karalienės gydytojai nerimavo dėl jos sveikatos ir rekomendavo, kad karalienė „toliau būtų prižiūrima medikų“, pranešė Bakingamo rūmai.

96 metų monarchę nuo praėjusių metų spalio kamavo sveikatos problemos, dėl kurių jai buvo sunku vaikščioti ir stovėti.

„Šį rytą dar kartą įvertinę karalienės sveikatos būklę jos gydytojai sunerimę dėl Jos Didenybės sveikatos ir rekomenduoja, kad ji būtų toliau prižiūrima medikų“, – buvo sakoma Bakingamo rūmų pareiškime.

Rūmų pareiškimas apie karalienės sveikatą buvo labai neįprastas, iškart pradėta bijoti blogiausio. „Rūmai neskelbia pranešimų apie karalienės sveikatą, nebent tai būtų labai svarbu“, – britų transliuotojui BBC sakė karališkosios šeimos reikalų komentatorius ir rašytojas Robertas Hardmanas, nujausdamas blogą žinią.

Pablogėjus karalienės sveikatos būklei, britų karališkosios šeimos nariai ketvirtadienio popietę atvyko į Balmoralo rūmus – 96 metų monarchės rezidenciją Škotijoje, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)