Kiekvienam Didžiosios Britanijos gyventojui karališkosios šeimos išlaikymas praėjusiais metais kainavo 69 centus. Nemažai atsieina ir jų nekilnojamasis turtas.

Suvereniteto dotacija, kuri užtikrina Karalienės Elžbieta II namų tvarkytojų ir kitų darbuotojų algas, oficialias keliones, sudaro 30.4 svarus sterlingų. Tačiau nereikėtų pamiršti ir to, jog nemaža dalimi karališkosios šeimos biudžetą papildo ir turistai, kurie lanko rūmus bei visą Angliją. „Forbes" skelbta informacija, karalienės turtas yra vertinamas apie 440 mln. eurų.

Daugelis skeptiškai vertina ir dažnas karališkosios šeimos narių keliones. Štai pavyzdžiui Velso princas Charles'as išleido 362,149 svarų sterlingų savo kelionėms į Indiją, Malaiziją, Brunėjų ir Singapūrą. Jis tam naudoja karališkąjį traukinį ar privatų lėktuvą. Vizitas į vieną regioną kainuoja 20 tūkst. svarų sterlingų. Jis su savo žmona viso per praėjusius metus išleido 4,962,000 svarų sterlingų. Taigi, suma tikrai išaugo, jei palyginsime su 3,529,000 svarų sterlingų, kurie buvo išleisti dar ankstesniais metais. Tačiau čia įskaičiuoti ir dideli bei svarbūs karališkosios šeimos renginiai, kuriuos apmokėti jis prisiėmė.

Tuo tarpu Bakingamo rūmuose rengiama ir renovacija, kuri taip pat privers mokesčių mokėtojus pakratyti kišenes. Primename, jog didžiausias pasipiktinimas šioje šalyje, kurioje jau daugybę metų egzistuoja monarchija, kilo po to kai princas Williamas su žmona Kate Middleton pranešė apie trečiojo vaikelio laukimą. Britai pasipiktino, jog jiems teks išlaikyti dar vieną karališkosios šeimos narį, skelbia dailymail.co.uk.

Tiesa, Williams yra laikomas ne tokiu išlaidžiu kaip jo tėvas. Na, o princo Harry ir jo žmona vos prieš mėnesį tapusios Meghan Markle išlaidos dar nėra susumuotos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)