Naujasis Brando stand-up komedijos turas „Messiah Complex“ prasidėjo dar praėjusią vasarą Jungtinėse Valstijose ir tęsėsi per tokias Europos valstybes kaip Vokietija, Olandija, Skandinavijos šalys, Turkija ir daugelis kitų. Jo metu aktorius pasakoja ribų neturinčias istorijas apie pasaulį pakeitusias asmenybes ir ironiškai žiūri į savo paties anksčiau turėtas rimtas problemas – priklausomybę nuo narkotikų ir alkoholio.

38-erių Russello Brando biografijos jau dabar užtektų keliems gyvenimams: jis – ir buvęs MTV ir BBC laidų vedėjas (iš abiejų buvo išmestas už netoleruotiną elgesį), ir Holivudo filmų aktorius, ir daugybės įžymių moterų, tarp jų – dainininkės Katy Perry, su kuria išsiskyrė po 14 mėnesių santuokos, mylimasis.

Dabar Brandas yra tapęs ir politiniu aktyvistu, kai praėjusių metų pabaigoje sukėlė ant kojų žiniasklaidą, naktinėje BBC pokalbių laidoje pasakydamas, jog dabartinė demokratinė rinkimų sistema neveikia, todėl pasauliui reikia revoliucijos.

Vis dėlto, būtent stand-up komedija yra tas žanras, kuriame Brandas jaučiasi geriausiai. Šiuo metu jis ruošiasi naujiems „Messiah Complex“ turo pasirodymams, vienas kurių įvyks ir Vilniuje vasario 23 d. „Teatro“ arenoje.

Belaukiant pasirodymo DELFI pavyko susisiekti su komiku telefonu ir per kelių minučių pokalbį nuo įspūdžių apie turą nueiti iki geresnio Brando pasaulio vizijos.

 - Turą pradėjai dar praėjusią vasarą, tad jau spėjai aplankyti dešimtis šalių. Kaip einasi kol kas?

 - Puikiai! Šis turas man – didžiulis malonumas, nes jo metu kalbu apie dalykus, kuriais nuoširdžiai tikiu. Niekada anksčiau taip nesimėgavau savo darbu, kaip dabar.

 - „Messiah Complex“ pasirodymuose pasakoji istorijas apie tokias asmenybes kaip Hitleris ar Jėzus Kristus. Juokauti apie juos yra rizikinga – kas nors gali ir įsižeisti. Ar teko susidurti su priešiška reakcija į tavo humorą?

 - Kalbu apie šias asmenybes, nes jos yra labai reikšmingos. Jos pakeitė pasaulį, kuriame mes gyvename. Žinoma, yra nutikę taip, kad žmonės priėmė juokus labai rimtai. Bet ką gi man dėl to daryti? Kreipiu dėmesį į tai, ką darau pats, o ne ką kiti žmonės apie tai mano.

 - O ar yra dalykų, apie kuriuos niekada nejuokautum?

 - Taip. Niekada nejuokauju apie tai, kas žmones gali įskaudinti.

 - Kitą mėnesį surengsi pirmąjį savo pasirodymą Vilniuje. Būsi pats populiariausias komikas, koks kada nors lankėsi Lietuvoje. Ar tau tai ką nors reiškia?

 - Oho! Nežinojau, man tai naujiena. Gera girdėti! Dabar dar labiau lauksiu, kada galėsiu jus aplankyti.

 - Galbūt jau spėjai susipažinti su lietuvišku humoru?

 - Tiesą sakant, apie lietuvišką humorą nežinau visiškai nieko. Bet būtinai pasidomėsiu prieš atvykdamas.

 - Tavo biografija – pavydėtinai spalvinga. Bene labiausiai įkvepiantis dalykas joje yra tas, jog sugebėjai pabėgti nuo priklausomybės alkoholiui ir narkotikams ir šiuo metu visiškai negeri, užsiimi joga ir netgi tapai vegetaru. Kaip tai pakeitė tavo gyvenimą?

 - Dabar laikausi tikrai geriau. Jaučiu daug stipresnį ryšį su, vadinkime tai, aukštesne jėga. Jaučiu, jog gyvenimas tapo pilnaverčiu. Esu daug laimingesnis žmogus.

 - Bet dar praėjusią savaitę viename interviu sakei, jog narkotikus reikia legalizuoti ir kad tiki, jog tai ir bus padaryta per artimiausius 20 metų.

 - Taip, būtent. Manau, kad draudimai prieš narkotikus tiesiog neveikia. Ir neįmanoma, kad jie veiktų. Todėl geriausia būtų jų atsisakyti.

 - Narkotikų draudimas – ne vienintelis politinis dalykas, kuriuo netiki. Prieš kelis mėnesius didžiulio dėmesio sulaukė tavo mintys apie tai, jog dabartinė demokratinė sistema tarnauja tik privilegijuotiems žmonėms, dėl to pats niekada nesi balsavęs rinkimuose. Tavo manymu, vienintelė išeitis – revoliucija. Kodėl?

 - Šiuo metu žmonės pasaulyje gyvena didžiulės nelygybės sąlygomis. Niekada anksčiau istorijoje ji nebuvo tokia ryški. Manau, kad tai negali tęstis amžinai. Pasaulis turės pasikeisti.

 - Bet tai skamba kaip utopija. Manai, kad revoliucija yra įmanoma?

 - Mano manymu, ji neišvengiama. Kai žmonės deramai pasiruoš, ji įvyks.

 - Ar tada pasaulis bus geresnis?

 - Be abejo. Manau, kad dabar mes visi turime unikalų šansą iš naujo pergalvoti, kaip matome pasaulį ir kaip elgiamės vieni su kitais. Tai yra nuostabus laikas. Džiaugiuosi, kad gyvenu būtent dabar.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)