Kirilas Šamalovas – Rusijos verslininkas, kurio turtą „Forbes“ 2021 metais įvertino 800 mln. dolerių. Jis baigė Sankt Peterburgo valstybinį universitetą, įgijo teisininko išsilavinimą. Profesinę karjerą jis pradėjo bendrovėje „Gazprom“. Dabar K. Šamalovas užima bendrovės „Sibir Holding“ valdybos pirmininko pavaduotojo pareigas.

K. Šamalovas – jaunesnysis banko „Rossija“ bendraturčio Nikolajaus Šamalovo, artimai bendraujančio su V. Putinu, sūnus. Būtent tariama Rusijos prezidento dukra K. Tichanova ir tapo pirmąja verslininko sutuoktine (remiantis „Reuters“ duomenimis, jie susituokė 2013 metais). Pats V. Putinas niekada neneigė, kad K. Šamalovas buvo jo žentas.

Žana ir Kirilas Šamalovai

Apie romano su Kirilu Šamalovu pradžią

Mes susituokėme iš didžiulės meilės, o iki tol daug metų draugavome. Supažindino bendri draugai, tai įvyko Monte Karle. Vyko kažkokia puota ar renginys. Praėjo daug metų. Aš išsiskyriau (prieš tai Žana buvo ištekėjusi už buvusio Maskvos merijos valdininko Sergejaus Volkovo). Monake mes su Kirilu vėl susitikome – maždaug metai iki vestuvių. Pradėjome bendrauti. Vienijo bendri interesai ir draugai. Tuo metu Kirilas taip pat jau buvo išsiskyręs.

Vieną kartą atskrido į Londoną, su draugais nuėjome į restoraną ir jis manęs paklausė: „Sakyk, ko tu norėtum?“. Atsakiau, kad labai noriu ištekėti ir noriu vaiko. Artėjau prie keturiasdešimtmečio, sūnus jau buvo paaugęs (iš santuokos su Sergejumi Volkovu), ir man tai buvo labai svarbu. Jis atsakė, kad mane išgirdo. Mūsų santykiai įgavo pagreitį po kelių mėnesių, kai jis grįžo ir paklausė, ar matau mus kaip porą. Atsakiau, kad žinoma. Tada viskas ir prasidėjo. Tai buvo labai graži labai gražios meilės istorija. Manau, kad tikrai buvo stiprūs jausmai. Mano vyras – jaunas, gražus, labai protingas ir išsilavinęs žmogus, su kuriuo labai įdomu. Tokį įsimylėti labai lengva.

Žana Šamalova

Ž. Šamalova pasakojo, kad jų vestuvės su Kirilu buvo gana ramios ir vyko viename iš Maskvos restoranų. Tą dieną Žana buvo pasipuošusi balta „Ralph & Russo“ suknele. Pasipiršo K. Šamalovas labai gražiai: jis savo mikroautobuso saloną papuošė rožių puokštėmis – viskas skendo gėlėse. Tada jis priklaupė priešais išrinktąją ir užmovė jai žiedą su keturių karatų deimantu, kurį specialiai pagamino juvelyras, kurio pavardės moteris neatskleidė. K. Sobčiak Žana atskleidė, kad ir iki santuokos jai priklausė didelė juvelyrinių dirbinių, žymiai brangesnių nei sužadėtuvių žiedas, kolekcija, kurią dovanojo buvęs sutuoktinis S. Volkovas.

Žana Šamalova

Apie pirmąsias problemas santuokoje

Birželį, kai mūsų būsimo mažylio vaisiui jau buvo keturi mėnesiai, vyras pareiškė, kad neturėtume viešinti fakto, kad jį nešioja surogatinė motina, todėl man būtų geriau iš Maskvos išvažiuoti. Jis mane kartu su seserimi išsiuntė į šv. Bartolomėjaus salą ir pareiškė, kad po kelių savaičių pas mus atvažiuos. Kai po dviejų savaičių supratau, kad vyras neatvažiuos, paklausiau, kas vyksta. Iš pokalbio su personalu supratau, kad jis nenakvoja namuose. Tai mane labai išgąsdino, nusipirkau bilietą ir artimiausiu reisu grįžau namo. Pranešiau, kad grįžau ir kad mums reikia pasikalbėti. Jis tris paras negrįžo nakvoti į namus. Po trijų parų pagaliau pasirodė, bet neblaivas. Pasikalbėjome, man pareiškė, kad turi kitą moterį, bet romaną užbaigs, nes turime šeimą ir laukiame mažylio. Ir tai buvo ne Alena Gavrilova (buvusi dainininko Emino Agalarovo žmona). Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo kita moteris. Juos su Alena kelis kartus matė, nors visa ta istorija buvo tik tam, kad nukreipti dėmesį visai nuo kitos moters. Tai buvo Nelli Davydova („Success Lab“ įkūrėja). Ji turi tris vaikus. Kaip suprantu, jų santykiai vystosi labai greitai, mano vyras to nė nebando slėpti. Žinau, kad jis ją jau supažindino su visais draugais ir visu biuru.

Žana Šamalova

Apie išsiskyrimą su vyru

Po mūsų pokalbio ir jo pažado užbaigti tą bjaurią istoriją, jis tiesiog liovėsi grįžti namo. Dingdavo dviem ar trims paroms, grįždavo tik persirengti ir vėl išeidavo. Tai buvo mėnuo tikro pragaro, nesupratau, kas vyksta. Vieną dieną jam pareiškiau, kad daugiau taip nebegaliu. Nusprendžiau, kad daugiau tokioje atmosferoje gyventi negaliu ir grįžau į savo butą. Tada jis paskambino ir pranešė, kad man reikia atsisakyti vaiko, taip pat iš savo teisininkų atsiuntė pareiškimą, kurį privalau pasirašyti. Kitą rytą, kai leidausi į požeminį garažą savo automobilio, apsauga mane informavo, kad naktį atvažiavo trys peiliais ginkluoti asmenys ir supjaustė mano mašinos padangas. Supratau, kad situacija sudėtingėja ir man greičiausiai vertėtų išvykti iš šalies, nes pasilikti nesaugu. Nieko nesakiusi vyrui pirmu reisu išskridau į Monaką pas sūnų.

Žana Šamalova

Apie vyro būdo pokyčius ir grasinimus

Negaliu tvirtinti, kad už visa tai (tuos grasinimus) atsakingas mano vyras. Suprantu, kad dabar jis atsidūręs kitų žmonių įtakoje, nes tekėjau už gero ir padoraus žmogaus. Manau, kad po tų keturių mėnesių jis pats savęs nebeatpažįsta. Manau, kad jis paklūsta kažkam, kam visa tai naudinga: kad mes išsiskirtume, kad iš manęs atimtų vaiką. Darau tokias išvadas, nes keturis mėnesius su manimi nebendravo ir visais kanalais mane blokavo. Vieną naktį man paskambino, buvo prastos būklės. Sakė, kad mane labai myli ir nori, kad grįžčiau namo. Sakė, kad myli mano sūnų, mano šeimą ir seserį, atsiprašė už viską, ką padarė. Prisipažino, kad pats savęs nebeatpažįsta. Visa tai buvo spalio pradžioje. Kitą dieną, kai jam paskambinau, buvo jau visai kitaip nusiteikęs. Tik apgailestavo, kad man teko patirti tokį stresą. Sakė, kad aš gera žmona, ir jis nenori manęs skaudinti, bet reikia paisyti protokolo: „Tu nesi mūsų dukters motina“. Mano galva, žmogui labai stiprią įtaką daro nauji bičiuliai.

Žana ir Kirilas Šamalovai

Apie naujus Kirilo Šamalovo draugus ir aferistę

Turėjau draugų Londone: vyrą ir žmoną, kuriuos supažindinau su Kirilu. Galiausias tas mano bičiulis tapo artimas mano vyro draugas. Dabar Kirilas jam padeda su naujais projektais, jie kartu ištisas paras. Tas žmogus ir supažindino mano Kirilą su ta madam (kalbama apie Nelli Davydovą). Tai tas bičiulis man paskambino ir pareiškė, kad visiems bus geriau, jeigu prisipažinsiu esanti aferistė, tekėjusi iš išskaičiavimo, ir atsisakysiu vaiko. Už tai galėčiau tikėtis kažkokios piniginės kompensacijos. Pateikiau 600 punktų protestą. Turiu nuotraukų su vyru, kur mes bučiuojamės, ir daugybę asmenukių. Ieškinyje nurodyta, kad tekėjau būdama pasiturinti, kad turiu verslą, kurį vystau jau dešimt metų, kad turiu daug turto ir reguliarias pajamas. Tik kai su Kirilu nusprendėme tuoktis, jo iniciatyva pasirašėme vedybinę sutartį. Puikiai supratau, kad jis turi turto ir rimtą verslą, su kuriuo nenorėjau turėti nieko bendro.

Žana sako, kad, remiantis vedybine sutartimi, po skyrybų sutuoktiniams lieka jų asmenis turtas, kurį valdė dar iki santuokos. Ž. Šamalova neatskleidė sumos, kurią gaus kaip kompensaciją skyrybų atveju, bet užsiminė, kad jai priklauso 4,2 mlrd. rublių.

Žana ir Kirilas Šamalovai

Apie surogatinės motinos dingimą

39 nėštumo savaitę dingo surogatinė motina, man teko kreiptis į komitetą, kad jie padėtų rasti dingusią moterį. Pareiškime mes (Žana ir jos teisininkų komanda) parašėme, kad ieškome dingusio žmogaus. Rašėme, kad tikimės jų pagalbos (Tyrimų komiteto pagalbos) ir palaikymo, nes tas žmogus dingo be pėdsakų, ir mes nieko apie jį nežinome. Tikiuosi, kad jie mums padės ir tą moterį surasime, nes labai nerimauju tiek dėl jos, tiek dėl mažylio sveikatos, juk ji jau tuoj turėtų gimdyti. Į policiją kol kas nesikreipėme, rinkomės kitą kelią.

Žana Šamalova

Negaliu susisiekti su savo vyru, jie neatsiliepia ir visur mane blokuoja. O bendrovės, į kurią kreipiausi, atstovas man paaiškino, kad surogatinę motiną išsivežė Kirilas Nikolajavičius (Šamalovas). Savo pareiškime jis teigia, kad surogatinei motinai pasiūlė 10 mln. rublių honorarą ir sau prisiima visą atsakomybę už gimdymą ir mažylio registraciją. Man aiškino, kad jis labai bijo, jog reikalausiu alimentų. Galiu patikinti, kad visa tai visai ne apie pinigus. Mes tą mažylį planavome kartu, ir be jokios abejonės noriu auginti savo dukrą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)