Ateitis priklauso K. Middleton, kaip kad kažkada priklausė princesei Dianai: visas pasaulis vertins ir aptarinės kiekvieną jos žingsnį. Šiuo atveju geriausias ginklas – pasitikėjimas savimi. O Kate jo tikrai netrūksta.

Diana, kuri buvo žymiai jaunesnė ir labiau emociškai pažeidžiama, stačia galva puolė į santuoką, kurią lydėjo nesusipratimai ir kaustančiai šaltas protokolo pasaulis. Be to, pasaulis tiesiog negalėjo nepastebėti, kad princesė jaučiasi nelaiminga.

Po jos mirties nutiko keistas dalykas – atrodė, kad britai išugdė gerą uoslę moterims, kurių gyvenimas ateityje virs nesibaigiančia muilo opera su visais reikiamais šio žanro atributais. Paskutinį dešimtmetį šiam vaidmeniui britai pasirinko dvi Kate: Kate Moss ir Katie Price. Jų išvaizda, vaikinai, graudūs išsiskyrimai ir džiaugsmingi pompastiški susitaikymai davė daug darbo žiniasklaidai, kuri tuo labai džiaugėsi.

Vienas garsiausių paskutinio XX amžiaus dešimtmečio modelių K. Moss pasaulinio lygio žvaigžde tapo 2005 metais, kai pasaulį apskriejo nuotraukos, kur užfiksuota, kaip jauna moteris šniaukščia kokainą. Mados pasaulis modeliui reiškė paramą, todėl nei jos prestižas, nei pajamos smarkiai nenukentėjo. 2006 metais ji tapo Metų modeliu, 2007 metais sukūrė kolekciją „Topshop“. Neseniai kilo ažiotažas dėl K. Moss garsiai išsakyto požiūrio į dietą „Niekas negali būti taip skanu, kaip jausmas, kad esi liesa“. Į manekenę susmigo kritikos strėlės – esą jos pareiškimai daro neigiamą poveikį jaunoms merginoms ir skatina anoreksiją. Tačiau niekas negali ginčytis, kad ši Kate diktuoja madas ne tik Jungtinėje Karalystėje, bet ir visame pasaulyje.

Kita garsi Jungtinės Karalystės Katie – Katie Price. Savo karjerą ji pradėjo kaip modelis, slapyvardžiu Jordan, kurios grožio peiliu patobulintos krūtys tiesiog nepalieka abejingų. Su futbolininku Dwightu Yorke‘u ji susilaukė autizmu sergančio mažylio. Santuokoje su atlikėju Peteriu Andre jai gimė dar dvi atžalos. Po to - skandalingos skyrybos ir vienas kitą sekę romaniūkščiai.

Žiniasklaidos išpūstas burbulas apie jos asmeninį gyvenimą šiai įspūdingai moteriai padėjo neblogai pasipelnyti – ji pradėjo rašyti didžiulio populiarumo sulaukusias autobiografines knygiūkštes ir knygeles mažoms mergaitėms. Nors K. Price tik 32 metai, jos veidas ir lūpos ne kartą tobulintos plastikos chirurgų. Šiuo metu lovą ji dalijasi su vienu Argentinos modeliu.

Iš tiesų, niekas nenori pašiepti nei K. Moss, nei K. Price kaip asmenybių – tiesiog jų gyvenimo būdas tampa pavyzdžiu jaunoms mergaitėms, kurios ima manyti, kad išvaizdos kultas ir hedonistinis požiūris į gyvenimą yra tiesus kelias į laimę.

Dėl šios priežasties K. Middleton pavyzdys iš tikrųjų įkvepia. Ji priminė visoms Jungtinėms Karalystėms moterims, kaip iš tikrųjų atrodo tikrai laiminga moteris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją