Kate Middleton visuomet sėdi taip pat: ties keliais suglaustos kojos, kiek pakrypusios į šoną. Nė karto oficialių priėmimų ar iškilmių metu Kate neleido sau sėdėti kitokia poza.

Etiketo eksperte Myka Meier tokią Kate sėdėjimo pozą vadina „Kunigaikštienės pasvirimu“. Žurnalui „People“ etiketo ekspertė pasakojo, kad taip sėdėdama Kate siekia atsargumo, kad „neparodytų per daug“.

Kitas etiketo ekspertas, Grantas Harroldas, tikina, kad tokia sėdėjimo poza yra padori ir parodanti geras manieras, taip pat itin patogi avint aukštakulnius.

„Jos didenybė Kembridžo kunigaikštienė sėdi teisingoje pozoje, kaip priklauso moterims. Tokių sėdėjimo manierų buvo mokoma ir ankstyvaisiais amžiais, – teigia ekspertas. – Tai ne tik moterišką etiketą pabrėžianti sėdėjimo poza, tai taip pat praktiška poza norint apsisaugoti nuo netikėtumų dėvint sijonus ar sukneles. Oficialių priėmimų ar švenčių metu nė vienai moteriai nederėtų kryžiuoti kojų, juo labiau nederėtų kelti vieną koją ant kitos sėdint.“

Kate Middleton

5 G. Harroldo taisyklės moterims, kaip sėdėti:

1. Priėjus prie kėdės elegantiškai patikrinkite, kad jūsų kėdei artimesnė koja liečia kėdę, ant kurios ketinate sėstis;

2. Jei pasiseks, jus lydintis džentelmenas pasirūpins ir pristums kėdę, kai bandysite prisėsti;

3. Atsisėdus suglauskite kojas, jūsų keliai turi liestis vienas su kitu. Palenkite kojas į kairę arba į dešinę pusę;

4. Ištieskite nugarą, tačiau nesėdėkite įsitempusi. Atpalaiduokite nugarą, galvą laikykite tiesiai, tačiau niekada nepamirškite, kad sėdint jūsų keliai turi liestis, kojos turi būti kiek pasvirusios į šoną;

5. Rankas laikykite ant kojų ir šypsokitės lyg princesė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)